Hatay'daki Mahalle Boşalttıran Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Hatay'daki Mahalle Boşalttıran Orman Yangını

Hatay\'daki Mahalle Boşalttıran Orman Yangını

Hatay’ın İskenderun ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve bir mahallenin boşaltıldığı orman yangınının, elektrik direğinden çıkan kıvılcım sonucu çıktığı belirtildi.

19.03.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve bir mahallenin boşaltıldığı orman yangınının, elektrik direğinden çıkan kıvılcım sonucu çıktığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre, yangın, gece saat 02.00 sıralarında Amanos Dağı eteklerinde bulunan Denizciler Mahallesi'ne bağlı ormanlık alanda çıktı. Elektrik direğinden çıkan kıvılcımın ormanlık alana düşmesi ile başlayan yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 10 dönümlük alanı küle çevirmişti.

Alevlerin mahallede bulunan evlere yaklaşması üzerine ise tedbir amaçlı evler boşaltıldı. Havadan ve karadan müdahalelerin yapıldığı yangın yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmalarının ardından kontrol altına alınabildi.

Yangının iki mahalle sakini tarafından fark edildiğini anlatan Fatih Sarı isimli genç, yangının itfaiyecilerin çabası ile güçlükle söndürülebildiğini söyledi. İtfaiye yetkilileri, yangına; elektrik direğinden çıkan kıvılcımın neden olduğunu belirlediklerini bildirdi.

Bazı vatandaşlar ise yangın esnasında evlerinde uyuduklarını ifade ettiler. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'daki Mahalle Boşalttıran Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement