Hatay'daki Sokak Gösterileri - Son Dakika
Yerel

Hatay'daki Sokak Gösterileri

Eskişehir'de 2 Haziran'da "Gezi Parkı" protestoları sonrasında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 7'nci gününde anıldı

17.07.2013 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 2 Haziran'da "Gezi Parkı" protestoları sonrasında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 7'nci gününde anıldı.

Ekinci Nevzat Ceylan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen anma töreninde Ali İsmail Korkmaz ile aynı olaylarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, burada yaptığı konuşmada, Korkmaz'ı rahmetle andığını ifade ederek, katillerinin de bir an önce bulunmasını umut ettiğini söyledi.

Yeral, "Ali İsmail kardeşimiz bir terörist, cani, katil değildi. Kötü amellere müptela olmuş birisi de değildi. Üniversitesinde önce ailesine sonra beldesine daha sonra da vatanına yararlı bir insan olmak için mücadele eden, okuyan, ilim almaya çalışan bir talebeydi. Eskişehir'de işinden döndüğü bir sırada demokratik yürüyüşünü kullanmış ve maalesef dönüşte girdiği bir sokak ortasında bir yılan, bir katil döver gibi sopalarla, yaralayıcı aletlerle başına, yüzüne her yerine ağır darbeler almış, komaya sokulmuş. Olayın takibini cumhuriyet savcıları, devlet yetkilileri ve ailesiyle yapacağız" diye konuştu.

Hiç kimsenin hiçbir görevliye bir insanı sokak ortasında dövme, öldürme hakkı vermediğini ifade eden Yeral, şöyle devam etti:

"Yüce dinimiz islam dini, hiçbir insana öldürme yetkisi vermemiştir. Ne yaparsa yapsın hiç kimseye ne polise, ne jandarmaya ne de başka bir güvenlik görevlisine öldürme, hele sopalarla vura vura komalık hale getirme yetkisini ne Allah ne insaniyet ne de devlet bu hakkı hiç kimseye vermemiştir. Hatta birileri suçlu bile olsa, kanuna aykırı davranmış bile olsa yetkili makamlar onu alıp demokrasinin gereği yargının huzuruna çıkarmak ve hak ediyorsa şayet gerekli cezayı çarptırmakla yükümlüdür ama maalesef son zamanlarda birileri sokak ortasında, üniversite bahçelerinde veya miting alanlarında infaz etme yolunu seçmişlerdir. Biz hiçbir kesimi suçlamıyoruz. Hiçbir mezhebi suçlamıyoruz. Birileri gibi bu şehidimizi birileri öldürmüştür demiyoruz çünkü caninin, teröristin dini olmaz. Terörist, cani ve katil hangi dinden, mezhepten, siyasetten olursa olsun o katildir, o canidir, o melundur."

Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve Abdullah Cömert'in annesi ile birçok vatandaşın katıldığı tören, okunan Kur'an-ı Kerim'in ve duaların ardından sona erdi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'daki Sokak Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement