Hatay'daki Suriyeli Meslek Grupları Temsilci Seçti - Son Dakika
Güncel

Hatay'daki Suriyeli Meslek Grupları Temsilci Seçti

Hatay\'daki Suriyeli Meslek Grupları Temsilci Seçti

ÜLKELERİNDE süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasında bulunan çeşitli meslek grupları, 'Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği' önderliğinde temsilcilerini seçti.

06.11.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜLKELERİNDE süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasında bulunan çeşitli meslek grupları, 'Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği' önderliğinde temsilcilerini seçti.

Hatay genelindeki Suriyeli doktor, eczacı, mühendisler, avukat ve hakimler düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Meslek mensubu Suriyeliler, Türkiye'de resmi kurum, kuruluşlarda iş ve işlemlerini yapabilmek amacıyla 7 kişiden oluşan temsilcilerini belirledi.

Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı ve Reyhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yumuşak, çeşitli meslek guruplarından olan Suriyeliler'in tek çatı altında toplanmalarını sağlamak, sorun ve isteklerinin çözümünde daha yararlı olmak amacıyla temsilcilerini seçtiklerini belirtti. Yumuşak, şöyle dedi:

"6 ayda bir defa yenilenen seçimde Suriyeli üniversite mezunu meslek grupları aralarında birer temsilci seçiyor. Yapılan toplantılarda ayrıca sorunları talepleri dile getiriliyor. Biz de dernek olarak Suriyelilere yönelik yaptığımız çalışmaları aktarıyoruz. Özellikle sorunları arasında geçici kimlik, işsizlik, aile birleşimi gibi konular yer alıyor. Aldığımız talepleri ilgili makamlarımıza iletiyoruz. Hatay genelinde bulunan Suriyeli meslek gruplarını da kayıt altına almış oluyoruz." Hatay'da Suriyeli 200 avukat, hakim, 180 mühendis, 50 diş doktoru bulunuyor. - Reyhanlıhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'daki Suriyeli Meslek Grupları Temsilci Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement