Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Ali Kanlı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

04.03.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Ali Kanlı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Savaş, sitede yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilecek projeler hakkında yetkililerden bilgi alarak, esnafın yakındığı ulaşım problemi konusuyla ilgili ayrıntılı bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Sanayi bölgelerinin sorunlarının giderileceğini ve esnafın çalışma alanlarının daha kaliteli ortamlara dönüşmesi bağlamında ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini ifade eden Savaş, yapılacak hizmetleri en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlara rahat bir nefes aldıracaklarını kaydetti.

Kanlı da site yollarını ve sorunlarını bir brifing şeklinde anlatarak, Hatay'a hizmet etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Atletizmde dereceye giren sporcular

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye bünyesinde yetişen ve atletizm dalında Hatay'ı temsil eden sporcuları makamında kabul etti.

Başkan Savaş, kabulde yaptığı konuşmada, sporcuların imkanlarının iyileştirilmesi ve gelişme gösterebilmesi adına büyükşehir olarak gereken tüm imkanların sağlanacağını aktardı.

Meclis toplantılarında sporculara özellikle maddi yönden katkı sağlayacak kararların alındığını belirten Savaş, su ifadelere yer verdi:

"Maddiyatın ötesinde sporcularımızın ilk etapta ulusal alanda, daha sonra da uluslararası arenada dereceye girebilmeleri için gerekli çalışma ortamını elimizden geldiğince sağlamaya çalışıyoruz. Maliyeti 22 milyon lirayı bulan spor kompleksi, inşasının tamamlanması sonrasında sporcularımızın hazırlanma aşamasındaki sıkıntılarına çare olacak."

Antrenör Senem Ölçer ve Temsilci Abdulhalim Şenol'dan sporcular hakkında bilgiler alan Savaş, atletizm için büyük önem arz eden tartan pist konusunda bir çalışma yapacaklarının müjdesini verdi.

Hatay'daki sağanak -

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Hatay'da etkili olan sağanak nedeniyle oluşan mağduriyeti gidermek için tam kadro olaylara müdahale ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, İtfaiye Daire Başkanlığı ve HATSU'ya bağlı ekiplerin, İnönü Caddesi'ndeki bir apartmanda mahsur kalan 6 vatandaşı, ayrıca Günyazı Mahallesi'nde bulunan bir çiftlikte bulunan 8 büyükbaş hayvan kurtardığı belirtildi.

Yer yer su baskınlarının yaşandığı afette, HATSU'nun 10 kanal açma aracı,  25 kepçe ile 60 personelin Hatay genelinde çalıştığı, itfaiye ekiplerinin ise 45 mesken ve 14 iş yerinde su tahliyesi ve temizlik çalışması gerçekleştirdiği kaydedildi.

Yeşilay Haftası

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Yeşilay Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, toplumun bütün bireylerinin, özellikle anne ve babaların sağlıklı nesillerin yetişmesinde büyük rol oynadığına dikkat çeken Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı ve mutlu nesillerin yetişmesi için birçok sosyal proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Çağın en önemli problemlerinden olan madde, alkol ve sigara bağımlılığının dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok büyük bir sorun haline geldiğini ve toplumun geleceği için risk oluşturduğunu vurgulayan Başkan Savaş, "Toplumda yıkıcı ve zararlı etkilere yol açan bu tür maddeler, maddi ve manevi büyük kayıplara sebebiyet vermektedir. Sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturmak için çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını engellemek, bilinçlenmesini sağlamak toplumdaki herkesin görevidir. Çünkü sağlıksız toplumların gelişmesi ve ilerlemesi mümkün değildir" ifadelerinin kullandı.

Yayladağı'ndaki şiddetli yağış -

Yayladağı ilçesinde 3 gündür etkili olan sağanak nedeniyle yollarda hasar meydana geldi.

İlçeye bağlı Okçular ve Pozlu mahallelerinde aşırı yağışlar nedeniyle yollar kullanılmaz hale gelirken, logarlar taştı.

Yayladağı Belediyesi ekipleri tarafından, yollarda çalışma yapılarak bir kısmı kısmen ulaşıma açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement