Hatay - Destici: Başbakan, 'Suriye'nin Hava Aracını Düşürdük' Diye Seviniyor - Son Dakika
Güncel

Hatay - Destici: Başbakan, 'Suriye'nin Hava Aracını Düşürdük' Diye Seviniyor

Hatay - Destici: Başbakan, \'Suriye\'nin Hava Aracını Düşürdük\' Diye Seviniyor

Destici: Başbakan, 'Suriye'nin hava aracını düşürdük' diye seviniyor Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye sınırını ihlal eden Suriye'ye ait hava aracının düşürülmesinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirerek, "Sayın Başbakan dün Bursa mitinginde 'Suriye'nin hava aracını düşürdük' diye seviniyor.

17.05.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Destici: Başbakan, 'Suriye'nin hava aracını düşürdük' diye seviniyor

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye sınırını ihlal eden Suriye'ye ait hava aracının düşürülmesinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirerek, "Sayın Başbakan dün Bursa mitinginde 'Suriye'nin hava aracını düşürdük' diye seviniyor. Utan utan, üzüntünden kahrından ölmen lazım" dedi.

'Milli ittifak' olarak seçimlere birlikte girmeye karar veren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, miting için Hatay'a geldi. Miting öncesinde basın toplantısı düzenleyen iki lider, Ak Parti'yi eleştirdi. Suriye'ye ait hava aracının siyaset meydanlarına konu olduğunu ve Başbakan Davutoğlu'nun sevinç naraları attığını belirten Destici, şunları söyledi:

"En başarısız oldukları alan dış politika. Sayın Başbakan dün Bursa mitinginde 'Suriye'nin hava aracını düşürdük' diye seviniyor. Utan, üzüntünden, kahrından ölmen lazım. 'Bir Müslüman ülkenin hava aracını', dün 'Kardeş' dediğimiz bir ülkenin 'Hava aracını düşürdük' diye nara, sevinç çığlıkları atıyor. Ne oldu, ne değişti? Bayan Clinton'ın, İngiltere'nin, İsrail'in Avrupa'nın tuzağına düştünüz. Hükümetten bir itiraf bekliyorum. Hani içerde diyorlar ya 'Biz aldatılmışız' diye, lütfen itiraf edin. Suriye, Mısır ve Libya konusunda da aldatıldığınızı itiraf edin. Zaten ağzınız buna alıştı."

'HDP'YE OY VERMEK VATANA İHANETTİR'

Seçimlerde HDP'ye verilecek oyun PKK'ya verilmiş olacağını öne süren Destici, "Her ne olursa olsun, HDP'ye oy vermek bu vatana ihanet etmekle eşdeğerdir. Çünkü HDP'nin niyeti ve amacı bellidir. Ülkeyi bölmek, milleti ayrıştırmak için yola çıkmıştır. Onun için ben doğrudan diyorum ki, AKP'ye oy vermek HDP'ye, HDP'ye oy vermek de AKP'ye oy vermektir. Çünkü ikisi ortaktır, beraber gidecektir."

"CHP, BİZDEN KOPYALADI"

SP Genel başkanı Mustafa Kamalak ise, CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan birçok projenin kendilerine ait olduğunu iddia ederek şöyle konuştu:

"Diğer partilerin bu güne kadar milletimize taahhüt ettiği bir şey yoktur. CHP'nin emekli, işçi, memura 2 maaş ikramiyesi bizden kopyadır. Bu zamana kadar tek kopyacımız Ak Parti vardı şimdi bir kopyacımız da CHP oldu. Biz bu teklifi 2001 yılı 27 Şubat'ında meclise önerge olarak sunmuştuk. Belgeleri meclisten aldık elimizde."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Destici: Başbakan, 'Suriye'nin Hava Aracını Düşürdük' Diye Seviniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement