Hatay'ın Ana Vatana Katılışının 77. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Hatay'ın Ana Vatana Katılışının 77. Yıl Dönümü

Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında 77 metre uzunluğundaki 6 bin kişilik künefe vatandaşlara dağıtıldı.

23.07.2016 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında 77 metre uzunluğundaki 6 bin kişilik künefe vatandaşlara dağıtıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Caddesi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, yüzyıllardır birçok rengi içinde barındıran Hatay'ın, dil, din, ırk, mezhep hesabı yapmadan insanların bir arada uyum, sevgi ve şefkat içerisinde yaşadığını belirtti.

Hatay'daki hoşgörü, kardeşlik, sevgi bağlarının dünya örnek olmasını dileyen Savaş, "İnsan sevgisi odaklı bir dünyanın olmasını temenni ediyorum. Hatay olarak son 5 yılda bayağı sıkıntılar çektik. Ama Hatay'ın nezaketli insanları, farklı renklerin, farklı hoşgörüsü, birbirine karşı sevgiyle bakışı buradaki sıkıntılı ortamı daha huzurlu hale getirdi. Biz dünyanında bu huzurlu örnekten kendine bir pay almasını istiyoruz." diye konuştu.

Künefe ustası Mehmet Kürşat Bayraktar da 77 metre uzunluğunda hazırladıkları künefe için 700 kilogram kadayıf, 400 kilogram peynir, 200 kilogram tereyağı ve 750 kilogram şeker, 50 kilo antep fıstığı kullandıklarını ve yaklaşık 6 bin kişiye dağıtacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, künefenin şerbetini döktü ve vatandaşlara künefe ikram etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'ın Ana Vatana Katılışının 77. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement