Hatay'ın Anavatan'a Katılışının 76. Yıldönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Hatay'ın Anavatan'a Katılışının 76. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Hatay\'ın Anavatan\'a Katılışının 76. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 76. yıldönümü törenle kutlandı.

23.07.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Anavatan'a katılışının 76. yıldönümü törenle kutlandı.

Antakya Atatürk Anıtı önündeki düzenlenen törende, Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Garnizon Komutanı Albay Erdem Özcan anıta çelenk sundu.

Şeref defterini imzalayan Vali Topaca, Hatay'ın, bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hatay'ın Anavatan'a katılışının, "Hatay benim şahsi meselemdir" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı meşalenin karşılık bulduğunun göstergesi olduğunu belirten Vali Topaca, Hatay halkının büyük bir sadakatle vatanına bağlılık duyduğunu ifade etti. Topaca şunları kaydetti:

"Milli mücadelenin ilk kurşununu atarak işgale büyük cevabı veren Hataylılar, 40 milletvekilinin oy birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı, bağımsız bir devlet olmaya tercih ederek bu büyük sadakat ve mücadele azmiyle dünyaya örnek olan Hatay, bugün de birlik ve beraberlik konusunda aynı güçlü iradeyi muhafaza etmekte. Bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak, bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak, milletimize ve aziz şehitlerimize karşı asli borcumuzdur."

Konuşmaların ardından Topaca ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, şehit ailelerine karanfil dağıttı. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'ın Anavatan'a Katılışının 76. Yıldönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement