Hatay'ın Gerdanlığına Kanalizasyon Karışıyor - Son Dakika
Güncel

Hatay'ın Gerdanlığına Kanalizasyon Karışıyor

Hatay\'ın Gerdanlığına Kanalizasyon Karışıyor

Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nden doğup, Suriye'den geçerek Hatay'ın Samandağ İlçesi'nden Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'ne bazı noktalarda kanalizasyon suları karışıyor.

17.07.2016 12:09  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'daki Asi Nehri'ne karışan kanalizasyon suları, kötü kokulara sebep oluyor. Vatandaşlar, kanalizasyon suları ve atılan çöpler nedeniyle kötü kokuların yayıldığı nehrin temizlenmesini istiyor.

SUYUN YETERSİZ OLMASI KOKUYU ARTIRIYOR

Bir zamanlar tekne turu yapılan, Antakya'nın merkezinden geçen ve 'Hatay'ın gerdanlığı' olarak anılan Asi Nehri, kirlilik nedeniyle şehrin en önemli sorunlarından biri oldu. Şehrin en merkezi yerinden geçen Asi Nehri'nde, özellikle Ata Köprüsü civarında duvar kenarlarında biriken çöpler görüntü kirliliğine neden oluyor. Sulama için bazı yerlerde çiftçiler tarafından bentler oluşturulması nedeniyle suyun yetersiz olması kokuyu daha da artırıyor.

Özellikle Ata Köprüsü civarında burunlarını kapatmadan nehir kenarından geçemediklerini ifade eden Hataylılar, soruna çare bulunmasını istiyor.

Hatay'ın Gerdanlığına Kanalizasyon Karışıyor

'ARTIMA TESİSİ KURULACAK'

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise sorunun çözümü noktasında çaba harcadıklarını söyledi. Asi Nehri'ndeki kirliliğin giderilmesi amacıyla Küçükdalyan Mahallesi'nde nehir kenarında 50 dönümlük bir arsaya arıtma tesisi kurulacağını belirten yetkililer şöyle dedi:

"Şu anda tesisin proje çalışmaları devam ediyor. Vakit kaybedemeden ihalesini yapıp 2017 sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Turunçlu Mahallesi'nde var olan arıtma tesisi de yenilenecek, kapasitesi artırılacak. Ama en önemli çözümlerden biri Reyhanlı Barajı'nın tamamlanmasıyla gerçekleşecek. Bu baraj sayesinde nehre temiz su verilecek ve suyun sürekli akması sağlanacak. Bu sayede kirlilik ve kötü kokunun önüne geçilecek. Ancak Reyhanlı Barajı muhtemelen 2017 sonunda tamamlanacak, buradan Asi'ye su verme işlemi 2018'i bulacak."

Hatay'ın Gerdanlığına Kanalizasyon Karışıyor
Hatay'ın Gerdanlığına Kanalizasyon Karışıyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'ın Gerdanlığına Kanalizasyon Karışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yazmaliyim: Aynen Türkiyenin icine karisanlar gibi 0 0 Yanıtla

Advertisement