Hatay Kapalı Pazar Yeri Esnaf ve Vatandaşların Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Hatay Kapalı Pazar Yeri Esnaf ve Vatandaşların Yüzünü Güldürdü

Hatay Kapalı Pazar Yeri Esnaf ve Vatandaşların Yüzünü Güldürdü

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz ay hizmete açtığı Hatay Kapalı Pazar yeri, hem alışverişe gelen vatandaşların, hem de pazarda tezgah açan esnafın yüzünü güldürdü.

15.08.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin geçtiğimiz ay hizmete açtığı Hatay Kapalı Pazar yeri, hem alışverişe gelen vatandaşların, hem de pazarda tezgah açan esnafın yüzünü güldürdü.

Üst örtüsü Konak Belediyesi'nce tamamlanarak geçtiğimiz ay hizmete giren Hatay Kapalı Pazar yeri, büyük beğeni topladı. Modern ve temiz bir mekana haline gelen pazar yeri, yeni görünümüyle hem alışverişe gelen vatandaşların hem de pazarda tezgah açan esnafın yüzünü güldürdü. Daha önceleri sokakta açılan pazar tezgahlarının oluşturduğu işgal sorunu ortadan kalkarken, bölgenin trafik çilesi de sona erdi. Pazarcı esnafının tek bir çatı altına toplanmasıyla bölge sakinlerinin şikayet ettiği gürültü ve görüntü kirliliği de çözüme kavuşturuldu.

3 bin 200 metrekare alana sahip Hatay Kapalı Pazar yeri'nde Pazartesi ve Perşembe günü sebze ve meyve, Salı günü ise giyim ve züccaciye esnafı tezgah açıyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in en büyük pazarlarından biri olan Hatay Pazarı'nın kentte yaşayanlar için bir gelenek olduğunu belirterek, "Ne yazık ki son yıllarda sokak aralarını işgal eden bir durum söz konusuydu. Bölgede yaşayan hemşehrilerimizi mağdur eden bir hale dönüşmüştü. Göreve geldikten hemen sonra Hatay Pazaryeri'nin üst örtüsünü tamamladık ve pazar yerini bölge insanımızın layık olduğu konuma kavuşturduk. Artık sokakta pazarın yarattığı sorunlar yaşanmıyor. Vatandaşlarımız çok daha iyi koşullarda pazar alışverişini gerçekleştiriyor. Temizlik ve kargaşa sorunu ortadan kalktı. Pazar tezgahlarından ötürü kapanan sokaklarda artık trafik rahat işliyor. Pazar esnafımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Nitelikli ve nezih bir pazarımız oldu" dedi.

Modern ve şık tasarımıyla bölge halkına yakışır bir pazar yeri kazandırdıklarını belirten Başkan Pekdaş, bu yerin sadece pazar olarak kalmasını istemediklerini aynı zamanda bir kültür ve sanat mekanı olarak da kente hizmet vereceğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay Kapalı Pazar Yeri Esnaf ve Vatandaşların Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement