Hatay Köpeklerden Kaçarken Denize Atlayan Karacayı Balıkçılar Kurtardı Arşiv - Son Dakika
Güncel

Hatay Köpeklerden Kaçarken Denize Atlayan Karacayı Balıkçılar Kurtardı Arşiv

Köpeklerden kaçarken denize atlayan karacayı balıkçılar kurtardıHATAY'ın Arsuz İlçesi'nde köpeklerden kaçarken denize atlayan 1 yaşındaki erkek karacayı balıkçılar kurtardı.

06.02.2017 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köpeklerden kaçarken denize atlayan karacayı balıkçılar kurtardı

HATAY'ın Arsuz İlçesi'nde köpeklerden kaçarken denize atlayan 1 yaşındaki erkek karacayı balıkçılar kurtardı. Balıkçıların bir haftadır bakımını yaptığı karaca, doğan yaşama tekrar alışması için Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Arsuz İlçesi'nde faaliyet gösteren Ceyhan balıkçılık çalışanları geçtiğimiz hafta içerisinde köpeklerin kovaladığı, kurtulmak için denize atlayan bir karacayı kurtardı. Karaca, balıkçılar tarafından konteynıra yerleştirilip, bakımı yapıldı. Balıkçılar bir hafta baktıkları karaca ile ilgili

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara'dan yardım istedi. Kara beraberindeki Dörtyol Milli Parklar Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Arsuz'a gelip, karacayı teslim aldı. İnsanlara alışan karacayı seven Kara, "Geçtiğimiz hafta aşırı yağışlar nedeniyle sel ve fırtınadan dolayı karaca buralara kadar gelmiş. Köpeklerde kovalamış. Çalışanlar denizden çıkarttıklarında durumu iyi değilmiş. Bir haftadır bakıyorlar. Şimdi insana da alıştı elden besleniyor, kaçmıyor. Doğal hayatına bırakmak için yetkililere bilgi verdik teslim edeceğiz" dedi.

İNSANA ALIŞMIŞ ADAPTASYON ŞART

Dörtyol Milli Parklar Müdürlüğü'nden gelen Doğal Hayatı Koruma ekipleri karacayı inceledikten sonra doğal hayata bırakmalarının ilk etapta tehlikeli olacağını geldiği bölgeyi tespit ederek ailesine ulaştırmayı düşündüklerini söylediler. Av koruma memuru Erdi Tombala, Arsuz bölgesinde daha önce bir karacanın köpekler tarafından kovalandığını, denize kendini attığını ve kurtaramadıklarını anlattı. Tombala, "Bir haftada insanlar alışan karacan erkek ve 1 yaşında olduğunu söyleyebiliriz. Doğal hayata bırakmak için adaptasyonu için Samandağ Batıayaz'daki doğal ortamımız var. Oraya şimdi götürüp teslim edeceğiz. Daha sonra geldiği bölgeye göre ailesine yakın doğal ortamına bırakmayı planlıyoruz."

Hatay Köpeklerden Kaçarken Denize Atlayan Karacayı Balıkçılar Kurtardı Arşiv
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Köpeklerden Kaçarken Denize Atlayan Karacayı Balıkçılar Kurtardı Arşiv - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement