Hatay - Mevsimlik Orman İşçileri Devamlı Çalışmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Hatay - Mevsimlik Orman İşçileri Devamlı Çalışmak İstiyor

Hatay - Mevsimlik Orman İşçileri Devamlı Çalışmak İstiyor

Mevsimlik orman işçileri devamlı çalışmak istiyor Hatay'ın Belen İlçesi'nde Orman İşletme Şefliği'nde yılın 8 ayı çalışan mevsimlik işçiler, işlerinin geçici değil devamlı olmasını istiyor.

31.01.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevsimlik orman işçileri devamlı çalışmak istiyor

Hatay'ın Belen İlçesi'nde Orman İşletme Şefliği'nde yılın 8 ayı çalışan mevsimlik işçiler, işlerinin geçici değil devamlı olmasını istiyor.

Geçen 6 Ocak'ta işten çıkarılan mevsimlik orman işçileri, her gün sabahın erken saatlerinde kahvehanede toplanıp iş beklediklerini, daha sonra çarşıya çıkıp iş aradıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. İşsizlerden 2 çocuk babası Ali Sarıcalı hiçbir yerde iş bulamadıklarını, bunun nedenlerinden birinin de Suriyeliler olduğunu iddia etti. Suriyelilerin çok düşük yevmiye ile çalıştığını belirten Sarıcalı, "Günlük işlerin hepsi onların tekeline geçti. Çünkü biz bir aile geçindirirken onlar 5-6 kişi bir aileyi geçindiriyorlar. Her evde 5-6 kişi adam 15-20 TL'ye çalışıyor. 6 kişi çalıştığı için 90 TL yapıyor. Biz 15 TL ile bir evimizi nasıl geçindirelim. Ev kiramız bizim 400-500 TL. Bu sığınmacılar yüzünden kiralar iki katına, üç katına çıktı. Çıkarıldığımız ay ocak ayı olduğu için tamamen mağdur bir duruma düştük. Gittiğimiz her yerde, 'iş yok, iş yok' diye evimize dönüyoruz" diye konuşu.

Ormanda mevsimlik değil devamlı çalışmak istediklerini belirten Sarıcalı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimleri döneminde televizyonda canlın yayında geçici işçiler için söz verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl Haziran seçimlerinde Arsuz yolunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu adına da orman diktik. Başbakanımız bir televizyon programında 'Ben bu işçileri çıkartmayacağım' dedi. Yani hepimiz duyduk buna çok sevindik. Spikerin sorusunun devamında 'Ben bu işçileri seçim yatırımı olarak almadım. Ben bunları devamlı çalıştıracağım' dedi. Ama 6 Ocak'ta bitti. Nereye gittiysek iş yok güç yok. Biz ne yiyeceğiz bu kış günü? Kömür yok, yakacak yok, giyecek yok, kira ödemek yok, elektrik yok, su yok. Biz devletimizden mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz. Çünkü devletimiz maşallah çok büyük bir devlet. Dünya da uzanmadığı elinin yeri yok. Maşallah Allah daha da kuvvet versin. Kuvvetli olması içinde daha fazlasını da yaparız. Ama bize de bir el uzatsın. Bize de bir mağduriyetimizin giderilmesi için yardımcı olsun."

Diğer işçilerde zor durumda olduklarını ifade ederek, hiç kimseden yardım beklemediklerini sadece bir işte çalışmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Mevsimlik Orman İşçileri Devamlı Çalışmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement