Hatay Reyhanlı Reyhanlı'da Yaşayanların Yüzde 38'i Suriyeli - Son Dakika
Güncel

Hatay Reyhanlı Reyhanlı'da Yaşayanların Yüzde 38'i Suriyeli

Hatay Reyhanlı Reyhanlı\'da Yaşayanların Yüzde 38\'i Suriyeli

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayanların yüzde 38.5'inin Suriyeli olduğu saptandı.

01.12.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayanların yüzde 38.5'inin Suriyeli olduğu saptandı. Son rakamlara göre toplam 144 bin 525 kişinin yaşadığı ilçede Suriyeli sayısı 55 bin 600 oldu.

Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyelileri tespit edip kayıt altına almak için Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca geçen ocak ayında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar çerçevesinde ilçe genelinde yaşayan Suriyeliler jandarma ve polis tarafından araçlarla oturdukları mahallelerden alınıp Belediye ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasındaki alanda konuşlandırılan AFAD TIR'ına getiriliyor. Burada İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yaşlarına bakılmaksızının tüm Suriyelilerin fotoğrafları çekilip parmak izleri alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün veri tabanına işleniyor. Kayıtları tamamlanan Suriyelilere üzerlerinde resimlerinin de bulunduğu kart şeklinde 'Yabancı Tanıtma Belgesi' veriliyor. Kartta 11 haneli 'Şahıs numarası' ile birlikte Türkçe ve Arapça olarak kart sahibinin adı, baba adı, doğum tarihi, gibi kişisel bilgileri yazıyor.

TAHMİNDEN FAZLA ÇIKTI

Suriyelilerin kayıt işlemleri aralıksız devam ederken, kentte yaşayan Suriyeli sayısı ise tahminin çok üzerinde çıktı. 20 bin civarında Suriyelinin yaşadığı tahmin edilen Reyhanlı'da 11 ayda kayıt altına alınıp tanıtım kartı verilen Suriyeli sayısı 55 bin 600'e ulaştı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre 2013 yılı nüfusu 88 bin 925 olan kentin nüfusu Suriyeliler birlikte 144 bin 525 oldu. Bu rakamlara göre ilçenin nüfusunun yüzde 38'ini Suriyeliler oluşturuyor. Halen kayıt işlemlerinin devam ettiği kentte Suriyeli sayısının daha da artması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Reyhanlı Reyhanlı'da Yaşayanların Yüzde 38'i Suriyeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement