Hatay - Suriyeli Çocuklara Türkçe ve Arapça Eğitim - Son Dakika
Güncel

Hatay - Suriyeli Çocuklara Türkçe ve Arapça Eğitim

Hatay - Suriyeli Çocuklara Türkçe ve Arapça Eğitim

Suriyeli çocuklara Türkçe ve Arapça eğitim HATAY'ın Altınözü İlçesi'ndeki Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyeli ailelerin çocuklarına Türkçe ve Arapça eğitim veriliyor.

06.12.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli çocuklara Türkçe ve Arapça eğitim

HATAY'ın Altınözü İlçesi'ndeki Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyeli ailelerin çocuklarına Türkçe ve Arapça eğitim veriliyor. 810 öğrencinin eğitim gördüğü çadır kentte 35'i Suriyeli 9'u Türk toplam 44 öğretmen görev yapıyor.

Öğrenciler, çadırlardan oluşan 11 sınıfta Türkçe'den İngilizce'ye, matematikten din kültürü ve ahlak bilgisine kadar Suriye ve Türk müfredatında yer alan tüm dersleri görüyor. 44 öğretmenin verdiği derslerle geleceğe hazırlanan Suriyeli çocukların tüm kırtasiye ve eğitim malzemeleri de Türkiye tarafından karşılanıyor. Derslerden arda kalan zamanlarda Suriyeli öğrenciler çadırkent içinde oluşturulan spor sahasında futboldan basketbol ve voleybola kadar birçok spor dalında vakit geçiriyor.

Altınözü Boynuyoğun Çadır kent Müdürü Zülfikar Yıldırım, 1'inci sınıftan 10'uncu sınıfa kadar tüm sınıflarda eğitim ve öğretimin devam ettiğini söyledi. Çadır kentin 2011 yılında kurulduğunu ve o yıldan bu yana eğitimlerin de sürdürüldüğünü belirten Yıldırım şöyle dedi:

"Dersliklerimizde 35 Suriyeli, 9 Türk öğretmen bulunuyor. Müfredatlar hem Suriye hem de Türk eğitim sistemine uygun olarak görülüyor. Türkçe eğitimlerinin yanı sıra her türlü dersi vermekteyiz. Öğrencilerin çadır sınıflarda ders görmesi zor olsa da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti elinden geleni yapıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Suriyeli Çocuklara Türkçe ve Arapça Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement