Hatay - Suriyeli Öğrenciler Için Yeni Geçici Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hatay - Suriyeli Öğrenciler Için Yeni Geçici Eğitim Merkezi Açıldı

Hatay - Suriyeli Öğrenciler Için Yeni Geçici Eğitim Merkezi Açıldı

Suriyeli öğrenciler için yeni Geçici Eğitim Merkezi açıldıHATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından Suriyeli öğrenciler için yaptırılan Geçici Eğitim Merkezi, törenle hizmete girdi.

13.11.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli öğrenciler için yeni Geçici Eğitim Merkezi açıldı

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından Suriyeli öğrenciler için yaptırılan Geçici Eğitim Merkezi, törenle hizmete girdi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, belediye meclis üyeleri, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdurrezzak İldiz ile Suriyeli öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Reyhanlı'da 24 bini Türk, 16 bini de Suriyeli olmak üzere 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Öğrenciler arasında bir fark görmediklerini belirten Şanverdi, aslında Azerbaycan için söylenen iki devlet tek millet söylemini bu bölge içinde söylediğini ifade etti. Milletvekili Şanverdi, "Biz biliyoruz ki iki devlet tek millet olarak görüyoruz. Bu söylemimizi Azerbaycan ile paylaşıyoruz, ama aynı zamanda da en iyi örtüşecek bölge bu bölgedir. İki devlet tek millet olarak görüyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki eğer Şam rahata ererse Anadolu da rahata erer. Bu mesele hepimizin meselesidir" dedi.

Ellerinde Türk Bayrakları ile açılışa katılan Suriyeli çocuklar Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi. İDKA Başkanı Abudrrezzak İldiz ise, Yeşilova Mahallesi'ndeki Dayanışma ve Kalkınma Geçici Eğitim Merkezi'nde 27 öğretmenin görev alacağını 10 sınıfta 223 Suriyeli öğrencinin eğitim göreceğini, ayrıca 10 derslikli 150 öğrencili Cil Alğad Lisesinin de yeni binasına taşındığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Suriyeli Öğrenciler Için Yeni Geçici Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement