Hatay Valisi Lekesiz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hatay Valisi Lekesiz Açıklaması

''Türkiye bugün ülkesinde ve bölgesinde model olma özelliği taşıyan, çok önemli noktalara geldi''

14.04.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Türkiye bugün ülkesinde ve bölgesinde model olma özelliği taşıyan, çok önemli noktalara geldi" dedi.

Vali Lekesiz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, bir devletin reytinginin, vatandaşına kaliteli, verimli, sürekli ve etkili hizmet verebildiği ölçüde artacağını söyledi.

Hibe programının amacının, devletin özellikle dezavantajlı grupların istihdamı ve toplumla sağlıklı entegrasyonu açısından görev ve sorumluluklarının masaya yatırılması olduğunu vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Türkiye bugün ülkesinde ve bölgesinde model olma özelliği taşıyan, çok önemli noktalara geldi. Yapılacak işler bitmedi. Hep beraber 76 milyonun omuz vermesi gereken ve kaydetmemiz gereken mesafeler var, bunun bilincindeyiz. Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun yüzde 80'i kırsalda, 20 ise kentlerde yaşıyordu. Bugün gelinen noktada hem nüfus arttı, ayrıca olay tersine döndü. Artık nüfusun yüzde 80'ni kente geldi, yüzde 20'si kırsalda kaldı. Kırsaldan kente olan yoğun göçle, pek çok sorunla da Türkiye karşı karşıya geldi. İhtiyaçların çeşitlendiği, ihtirasların arttığı ve müthiş rekabetin   yaşandığı ortamda 'dezavantajlı' dediğimiz gruplar biraz zorluk çekiyorlar."

Lekesiz, Bakanlığın hazırladığı ve Türkiye geneli için 30 milyon avroluk hibe programının dezavantajlı grupların hem istihdamları, hem de toplumla sağlıklı bütünleşmeleri için önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Projeyle, Türkiye için ayrılan kaynağın, kadınlar, düşük gelirli gruplar, romanlar, gençler ve özürlüler gibi benzeri kesimler için harcanacağını vurgulayan Lekesiz, bu kaynağın, bunların toplam istihdamdaki paylarının artması, toplumla sağlıklı bütünleşmelerinin sağlanabilmesi için harcanacağını söyledi.

Kaynağın, doğru kurgulanmış, tasarlanmış projelere verileceğini ifade eden Lekesiz, Hatay olarak doğru, kaliteli projeler üretilirse tamamının alınabileceğini belirtti.

Lekesiz, proje müracatlarının 10 Haziran 2014 tarihine kadar yapılması gerektiğini, bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın da programın, özel politika gösterilmesi gereken gruplar olarak tanımlanan vatandaşların, sosyal dışlanma risklerinin önlenmesi ve önyargılarla mücadeleye yönelik projeler geliştirmesinin amaçladığını kaydetti.

Sosyal olarak dışlanmış grupların korumasız, savunmasız ve zayıf kişiler olduğunu ifade eden Sayın, bunların eğitim, sağlık ve kültürel imkanlardan faydalanamadığını, karar alma sürecine katılamadığını ve iş gücü piyasasında dezavantajlı konuma düştüklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Kamran Kuru ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık'ın da birer konuşma yaptığı bilgilendirme toplantısında, katılımcılara hazırlanacak projelerle ilgili sunum yapıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay Valisi Lekesiz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement