Hatay Valisi Topaca, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Hatay Valisi Topaca, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Hatay Valisi Ercan Topaca, Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

27.03.2016 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Topaca, Hatay Ordu Evi'nde gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, devletin birliğine, milletin refahına saldırılar olduğunu belirtti.

Ülke olarak bir mücadelenin içinde bulunulduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Bunlarla mücadele etmek hepimizin asli görevi. Bir şekilde ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin birbirleriyle olan sevgi, saygı ve kardeşliğine yapılan saldırıları ve bunlara kastedenleri bertaraf etmek zorundayız. Bu toprakların binlerce yıldır sahibi biziz. Onlarca nesil, atalarımız, bu topraklar için şehit ya da gazi oldular. Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında ise bu toprakların bizim olduğunu kanlarıyla tescilleyerek bizlere emanet ettiler. Allah'ın izniyle bizler de atalarımızın yaptığı gibi ne pahasına olursa olsun bu toprakları koruyarak çocuklarımıza emanet etmekten sakınmayacağız. Bunun bedeli ne olursa olsun ödemeye de razı ve hazırız. Şükürler olsun ki bu vatan için, millet için, bayrak için canını dahi seve seve vermekten kaçınmayan evlatlarımız var. Askerimiz, bizim huzurumuz ve güvenliğimiz için gözünü kırpmadan cepheye koşuyor. Bu yönüyle biz millet olarak çok şanslıyız. Başka milletlerde bunun örneğini göremezsiniz"

Topaca, geçtiğimiz cuma günü Kırıkhan'da askerlerin dağ, taş, kar kış demeden teröristlerin peşine düştüğünü ve girdiği sıcak çatışmayla iki teröristi etkisiz hale getirdiğini hatırlattı.

Terör olaylarının hukuk, insan hakları çerçevesinde çözüleceğini ve kökünün kazılacağını vurgulayan Topaca, "Ancak bu demek değildir ki teröristi el bebek gül bebek yaşatacağız. Devlete zarar veren kim olursa olsun karşılığını en ağır şekilde görür. Devletin görevi milletin huzur, güven içerisinde yaşamasını ve kamu düzenini sağlamaktır. Buna kasteden kim olursa olsun bertaraf edilmesi için de ne gerekiyorsa yapılır. Devletimizin bu konudaki kararlığı da ortadadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan ise Türk milleti ve onun bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün oldu gibi bugün, her zaman düşmanlara karşı dimdik ayakta ve hazır beklediğini belirtti.

Vali Topaca, etkinlikte Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlarda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi'nin ailesine şehadet belgesi takdim etti.

Etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay Valisi Topaca, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement