Hatay Valisi Topaca, Suriyelilerle İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hatay Valisi Topaca, Suriyelilerle İftar Yaptı

Hatay Valisi Ercan Topaca, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde ve çeşitli konaklama tesislerinde kalan Suriyelilerle iftar yaptı.

16.06.2016 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde ve çeşitli konaklama tesislerinde kalan Suriyelilerle iftar yaptı.

Hatay Valiliği tarafından Antakya'da bir otelde verilen iftar sonrası konuşma yapan Vali Topaca, Ramaz-ı şerif'te Suriyelilerle aynı iftar sofrasını paylaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazanın Cenab-ı Hakkın rahmetinin, bereketinin ve ihsanının bol olduğunu ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Türk milleti sizlere kucak açtı. Zor anlarınızda bir Müslüman olarak sizlere yardım etmek istedik. Bunun en güzel örneği Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicretinde yaşamıştı. Dünyaya eşsiz bir örnek verildi. Zor duruma düşenlere nasıl davranılacağı konusunda yaşayarak, göstererek, yardımlaşmanın, birbirine destek olmanın, kaynaşmanın en güzel örneğini bizlere, ensar ve mühacir birlikte yaşayarak gösterdi. Bugün Suriye'de de aynı şey yaşanıyor. Orada yapılan zulümden ve savaştan dolayı bir kısım insanlar kendi ülkesini terk etmek zorunda kaldılar. Adeta muhacirliği tekrar yaşadınız. Türkiye'de, Medine-i Münevvere'de yaşanan gibi sizleri misafir etmekten, Allah rızası için sizlere sahip çıkmaktan ve Müslümanlara güzel bir örnek olmaktan başka bir düşüncesi olmadan sizleri bizde misafir ediyoruz. Biz şuna inanıyoruz ki gelen misafir rızkıyla ve bereketiyle geliyor. Biz 3 milyon Suriyeliyi misafir etmekle asla fakirleşmedik. Aksine daha da zenginleştik, malımız, mülkümüz ve kazancımız bereketlendi."

Programa, Vali Yardımcıları ile 121. Jandarma Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan ile öteki ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay Valisi Topaca, Suriyelilerle İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement