Hataylılar Fetö'yü Lanetledi - Son Dakika
Güncel

Hataylılar Fetö'yü Lanetledi

Hataylılar Fetö\'yü Lanetledi

Hataylılar FETÖ'yü lanetlediHatay'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir araya gelen 10 bin kişi, FETÖ'yü lanetledi.

08.08.2016 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hataylılar FETÖ'yü lanetledi

Hatay'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir araya gelen 10 bin kişi, FETÖ'yü lanetledi.

Merkez Antakya İlçesi'ndeki DSİ Parkı'nda düzenlenen mitinge Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile mitinge katılan Hataylılar, FETÖ'ye tepki gösterdi, demokrasi şehitleri için sloganlar attı.

Yenikapı'daki mitingin dev ekrandan izletildiği mitingde konuşan İsmet Yılmaz ile diğer katılımcılar FETÖ'yü lanetlerken, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini, milletin birlik olarak püskürttüğünü söyledi.

KAYBEDECEKLERİNİ BİLİYORLARDI

Mitingde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin silahsız bir millet tarafından silahsız bir şekilde püskürtüldüğünü, kazanılan bu zaferin da dünyada eşi ve benzerinin olmadığını söyledi. FETÖ üyelerinin devletin hemen hemen her birimine sızdığını belirten Yılmaz, Bir hain çete devletin tüm kurumlarının içine sızdı. emniyete, milli eğitime, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızdı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil etmeyen bu azınlık çete, milletin tankını, uçağını, helikopterini, silahını ele geçirdi, gasp etti. Millete doğrultup, ateşledi. Bu millet, bir ve beraber olarak bunları püskürttü diye konuştu.

Darbe girişiminin siyasi ayrım gözetilmeden birlik olunarak bertaraf edildiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti.

Onlar bu darbeye giriştiğinde kaybedeceklerini biliyorlardı. Nereden biliyoruz Çünkü açıklamaları ortaya çıkıyor. Diyor ki Genelkurmay'daki o çete başı 'Kameraları kapatın, işlemez hale getirin.' Niye Suç delillerini yok etmek istiyor. Kazanacağını bilsen suç delili mi olacak, ülkeyi güya sen yöneteceksin. Buradan da anlaşılıyor ki bu işe başlarken kaybedeceklerini biliyorlardı. Kaybedeceğini bile bile niye yola çıktı Çünkü akıl, irade kendinin değil. Aklı ile iradesini de başka yere kiralamış.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hataylılar Fetö'yü Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement