Hatip Dicle, HÜDA-PAR Üyesinin Öldürülmesini Kınadı - Son Dakika
Güncel

Hatip Dicle, HÜDA-PAR Üyesinin Öldürülmesini Kınadı

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HÜDA- PAR üyesi Fethi Yalçın'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesiyle ilgili açıklama yaptı.

22.10.2014 19:46  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, Bingöl'de Hür Dava Partisi (HÜDA- PAR) üyesi Fethi Yalçın'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin "karanlık güçlerin provokasyonu" olduğunu belirterek, saldırıyı kınadı.

Dicle, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Gerek Sayın Öcalan'ın imralıdan gönderdiği mesajlar, gerekse KCK yönetiminden alınan mesajlar "KCK'nin, HÜDA – PAR'ı hedef alan ve onu IŞİD çeteleriyle aynı kefeye koyan politikalarının olmadığı" yönündeyken, DTK Diyarbakır'da ki tüm sivil toplum örgütlerininde devre de olduğu bir ortamda HÜDA PAR ile dolaylı ve direk diyalog sürdürürken halen bazı saldırı ve ölüm haberlerinin alınması ciddi bir kuşku kaynağıdır. Bu sabah Hüda Par üyesi Fethi Yalçın'ın Karlıova'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ve yalçının bir kardeşinin de HDP ilçe yöneticisi olması kontrolü veya karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devrede olduğunu dair endişelerimizi artırmıştır. Yaşamını yitiren Fethi Yalçın'ına Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu kritik süreçte çözüm umudunu zedeleyen her türlü şiddeti kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hatip Dicle, HÜDA-PAR Üyesinin Öldürülmesini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement