Hatıra Ormanına Prof.dr.esat Coşan'ın Adı Verildi - Son Dakika
Yerel

Hatıra Ormanına Prof.dr.esat Coşan'ın Adı Verildi

Kayseri Eğitim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği tarafından Prof. Dr. Es'ad Coşan için Hatıra Ormanına bin adet sarıçam fidanı dikildi.

20.04.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Eğitim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği tarafından Prof. Dr. Es'ad Coşan için Hatıra Ormanına bin adet sarıçam fidanı dikildi.

Kayseri - Niğde karayolu üzeri Boğazköprü mevkinde tahsis edilen 30 dönümlük alana fidan dikimi nedeniyle tören düzenlendi.

Çok sayıda dernek üyesi ile izcinin katıldığı etkinlikte bin adet sarıçam fidanı toprakla buluşturuldu.

Kayseri Eğitim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği (CAKUD) Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, yaptığı konuşmada, giderek artan sanayi ile birlikte yeşil alanların azaldığını anlatarak, azalan ormanların pek çok tehlikeyi beraberinde getirdiğini belirtti.

Kaplan, günümüzde birçok felaketin nedeninin, yeşil alanların azalması olduğunu ifade ederek, "Bizler dernek olarak bu bilinçle yola çıktık. Orman Müdürlüğüne başvurarak, orman alanı istedik. Onlarda isteğimizi yerinde görerek, derneğimize 30 dönüm alan tahsis ettiler. Bu alana 2 bin adet fidan dikeceğiz. Bugün itibariyle bu fidanlardan bin adetini diktik. Kalanları da zamanla toprakla buluşturacağız" dedi.

Kaplan, Prof. Dr. Es'ad Coşan'ın Türkiye'de çevre derneklerinin kurulmasına öncülük ettiğini belirterek, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği'nin (ÇEKÜD) kurulmasında emeği geçtiğini, bu nedenle Prof. Dr. Es'ad Coşan'a vefa göstergesi olarak, hatıra ormanına ismini verdiklerini kaydetti.

Emekli öğretmen Eyüp Çor'un yaptığı duanın ardından fidanlar toprakla buluşturuldu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatıra Ormanına Prof.dr.esat Coşan'ın Adı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement