Hatmek'in 3'üncü Şubesi Hatay'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hatmek'in 3'üncü Şubesi Hatay'da Açıldı

Hatmek\'in 3\'üncü Şubesi Hatay\'da Açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından HATMEK hizmet ağını genişletmeye, ücretsiz meslek ve hobi kursları  vermeye devam ediyor.

08.12.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın her noktasını kültür, sanat ve sosyal faaliyetlerle geliştirmeyi hedefleyen HATMEK, Antakya ve İskenderun'dan sonra üçüncü şubesini de Payas'ta vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Açıldığı ilk günden bu yana çeşitli mesleki kurslarla, çalışmalara ve eğitimlere aktif halde devam eden HATMEK,  uzman personel kadrosu ve eğitmenleri ile birçok vatandaşın meslek sahibi olmasına vesile oluyor.

Payas da Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 7 katlı 20 derslikli yeni binasında vatandaşların hizmetine sunulan HATMEK'te mesleki tecrübe kazanmak isteyen vatandaşlar teorik ve pratik eğitimlerle kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hizmete açılan Payas Hatmek açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gökhan Yıldırım, Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Payas Eski Belediye Başkanı Öztürk Çolak, İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Payas CHP İlçe Başkanı Rafet Özkaya, Payas CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Canbay katıldı.

KILINÇKAYA: ŞU ANA KADAR 16 FARKLI BRANŞTA KURS AÇILDI VE AÇILMAYA DA DEVAM EDECEK
Payas halkının yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya,"Birçok gencimiz, meslek öğrenmesine vesile olan bu kurslar sayesinde İngilizce ve bilgisayar gibi çok sayıda kursta kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Şu ana kadar 16 farklı branşta kurs açıldı ve açılmaya devam edecek. Bu eksiklerimizi bir nebze de olsa gideren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a teşekkür ediyor ve ilgilerinden dolayı da saygılarımı sunuyorum'' dedi.

"YENİ KURSUMUZ PAYAS VE ÇEVRE İLÇELERE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı konuşmada, "Bu işe ilk olarak Antakya da başladık ve 120'ye yakın farklı branşta kurslar açtık. Buradaki kurs sayılarını da çok yüksek seviyelere çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Antakya, İskenderun ve şimdi de 3'üncü şubemizle Payas'tayız. Bu kursların yaşaması için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bu kurslar yaşasın ki çocuklarımız aldıkları eğitimlerle iş kursun, iş sahalarında mesleğini yapsın üretime katkıda bulunsun istiyoruz. Bu kursun açılışına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, Payas ve çevre ilçelere hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.

KURSİYERDEN BAŞKAN SAVAŞ'A ÖZEL HEDİYE

Açılış töreninin ardından kursiyeler tarafından yapılan resim sergisini gezen Başkan Savaş'a Hatmek Resim Öğretmeni Songül Ercan kendi yaptığı tablolardan birini hediye etti. Hatmek'teki kursiyeler sertifikalarını aldıktan sonra Başkan Savaş'la hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatmek'in 3'üncü Şubesi Hatay'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.


Advertisement