Hava Harp Okulu Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika
Güncel

Hava Harp Okulu Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Hava Harp Okulu 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

05.10.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava Harp Okulu 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Hava Harp Okulu'nun Yeşilköy'de bulunan yerleşkesinden düzenlene tören, öğrencilerin kortej geçişiyle başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve okula yeni başlayan öğrenciler yemin etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının verimli geçmesi temennisinde bulunarak, öğrencilere başarılar diledi.

İstiklal Savaşı yıllarından bugüne değin havacılığın önemli olduğunu vurgulayan Ünal, "Havacılığı halka mal etmek konusunda 1925'ten bu yana yapılan bir kampanyamız var. Bu doğrultuda birçok savaş uçağı halkımızın desteğiyle temin edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine eklenmiştir. Modern sistemler dediğimiz zaman, bugün çağın en modern ülkelerinin sahip olduğu askeri savunma sistemlerin tamamına ülkemiz sahiptir" diye konuştu.

TSK'nın son iki yılda önemli reformlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Ünal, reformların proje olarak kağıt üzerinde kalmadığını, yapılan yeniliklerin uygulamaya geçtiğini söyledi.

Orgeneral Ünal, ister subay, ister astsubay olsun hava kuvvetlerinin tamamen profesyonel insan gücüne ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sizler bu subay kimliğini taşırken ayrıca havacı kimliğini de taşıyorsunuz. Bizler arkadaşlık, adanmışlık ve ilkesellik kavramlarına bağlı kalarak, çıkar gözetmeden kutsal değerleri aramızda yaşatan subaylarız. Sizler buradan edindiğiniz bilgilerle geleceğe yönelik birikimlerinizle hava kuvvetleri saflarına katılacaksınız. Bu hedeflerden asla şaşmayın. Buradan edindiğiniz aidiyet duygusuna asla zarar vermeyin. Hiçbir çıkar, tehdit ve gerekçe sizlerin aidiyet kimliğinize zarar vermesin."

Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay da, Hava Harp Okulu'nda eğitim görecek öğrencilerin zorlu aşamalardan geçerek, bedensel yeterliliğe sahip adaylar arasından seçildiğini kaydetti.

Hava kuvvetlerindeki eğitimlerin zorlu olduğunu vurgulayan Alpay, "Hava Kuvvetlerimizin en temel caydırıcı unsuru üstün nitelikli profesyonel insan gücüdür. Hava Harp Okulu'na girmek için 23 bin aday arasından çağrılan ve 2 binin üzerinde adayın arasından seçilen ve 5 haftalık intibak eğitimini tamamlayarak huzurunuza gelmişlerdir" diye konuştu.

Törende ayrıca, okulda 15 yılını tamamlamış asker öğretim elemanlarına şilt verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hava Harp Okulu Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement