Hava Harp Okulu'nda Ahlat Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Hava Harp Okulu'nda Ahlat Tanıtıldı

Hava Harp Okulu\'nda Ahlat Tanıtıldı

Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İstanbul Hava Harp Okulu’nda Ahlat’ı tanıttı.

02.06.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İstanbul Hava Harp Okulu'nda Ahlat'ı tanıttı.

Geçtiğimiz günlerde Ahlat'ın turizm ve tarihi potansiyelinin değerlendirilmesi açısından İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi ülkemize yüksek bürokrat, komutan, yargı mensubu yetiştiren mercilere resmi yazı yazarak Çanakkale ve Afyonkarahisar'da olduğu gibi ülkemizin her yöresinden başarılı öğrencilerin Ahlat'ı görmesini talep eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu, tarih bilincinin pekiştirilmesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne ilişkin algı yanlışlıkları ile önyargıların yıkılması, kaynaşmanın sağlanması, bütüncül bir tarih bilincinin gelişmesi için Ahlat ziyaretlerinin, ülke için önemli konuma haiz kurumlarca koordine edilmesi amacıyla bir çalışma başlatmıştı. Bu bağlamda İstanbul Hava Harp Okulu'ndan gelen davet üzerine Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Hava Harp Okulu öğrencilerine ve rütbeli personellerine Ahlat ile ilgili sunum yaptı. Sunumda hem Ahlat'ın medeniyetimizdeki ve milli tarihimizdeki yeri ile önemi hem de Ahlat'ın yetiştirdiği değerli ilim, fikir, hukuk, sanat adamları ve eserleri tanıtıldı. Sunumu bizzat yapan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Ahlat'ın tarihi misyonuna dikkat çekerek, Anadolu'daki medeniyetimizin başlangıç yerinin Ahlat olduğunun altını çizdi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu'nun sunumu hazirun tarafından son derece dikkatlice dinlenirken, sunum sonunda askeri öğrenciler tarafından Ahlat ile ilgili sorular soruldu.

Yaklaşık 400 askeri öğrencinin ve üstlerinin katıldığı sunum karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi. Slayt gösterimin ardından Ahlat'ı ilk kez tanıyan askeri öğrenciler ile subaylar tarihi ve doğal güzellikler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, Ahlat konusunda bir sosyal inceleme ve çalışma yapmak istediklerini ifade ettiler.

Sunum sonunda İstanbul Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, bulunduğu ilçeyi bu kadar kısa sürede benimsediği ve bu tür çalışmalarından dolayı Kaymakam Tekbıyıkoğlu'na teşekkür ederken, Ahlat'ı bu kadar geç tanıdığı için üzgün olduğunu dile getirdi. Alpay, en kısa sürede ilçeyi görmek için sabırsızlandığını belirterek, Ahlat'ı en yakın zamanda ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu ise, sunum sonunda Tümgeneral Alpay'a göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederek, ilçenin önemli el sanatlarından Ahlat bastonu, Ahlat şehir rehberi ve tanıtım CD'si hediye etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hava Harp Okulu'nda Ahlat Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement