Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk, Aliyev'in Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk, Aliyev'in Mezarını Ziyaret Etti

Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret etti.

04.03.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü'de Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret etti.

Temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk temaslarda bulundu. Orgeneral Öztürk ve beraberindeki heyet Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret eden Orgeneral Öztürk anıtlara çelenk bırakmasının ardından Türk şehitliğindeki hatıra defterini imzalayarak temsili şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Akın Öztürk'ün hatıra defterine " Kardeşlik ortak geçmiş, kültürel ve manevi değerler kadar kardeşi uğrunda gözünü kırpmadan gerektiğinde her türlü fedakarlığı gösterebilmek demektir. Sizler işgal altındaki Azerbaycan'ın seslenişine yanıt vererek yardımına koştunuz ve Can Azerbaycan'ın bağımsızlığı için kardeşliğin gereğini canlarınız pahasına yerine getirdiniz. Anadolu'nun her yerinde, Çanakkale'den Bakü'ye kadar Azerbaycan'ın her karış toprağında olduğu gibi yan yana omuz omuza savaştınız ve bu toprakları bizlere vatan yaptınız. Aziz şehitlerimiz, bizler bir milletin iki kardeş devleti olan Türkiye ve Azerbaycan'ın yürekleri bir atan fertleri olarak attığımız her adımda Azerbaycan ve Türkiye semalarında icra ettiğimiz her faaliyette aynı heyecanı ve samimi kardeşlik duygularını içimizde hissediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de siz Şehitlerimizin huzurunda kederini kederimiz, sevincini sevincimiz bildiğimiz Azerbaycan'da olmanın gururu içerisinde milletimizin tüm şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhlarınız şad olsun" yazdığı öğrenildi.

Öztürk, daha sonra Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la görüştü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından davet edilen Akın Öztürk ve beraberindeki heyet, 3 gün boyunca Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunacak. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk, Aliyev'in Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement