Hava Şehitleri ve Soma'da Hayatını Kaybeden Madenciler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hava Şehitleri ve Soma'da Hayatını Kaybeden Madenciler Anıldı

Hava Şehitleri ve Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri anıldı.

15.05.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava Şehitleri ve Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri anıldı.

Cebeci Askeri Şehitliği'nde düzenlenen törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Hava Kuvvetleri eski Komutaları Ergin Celasin ve Halis Burhan, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, THK ve Hava Kuvvetleri personeli katıldı.

Tören, şehitler için saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Türk Hava Kurumu pilotu Emre Kızıl, 1926-1935 yılları arasında 27 Ocak'ta Hava Şehitleri günü'nün düzenlendiğini hatırlatarak, 1935 yılında yapılan Türk Hava Kurumu'nun 6. Kurultayında 15 Mayıs tarihi ile değiştirildiğini ifade etti. Soma'da yaşamının yitiren maden işçilerine Allah'tan rahmet dileyen Kızıl, yaralılara da acil şifalar diledi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, THK Genel Başkanı Yıldırım ve beraberindekiler şehit kabirlerine karanfil bıraktılar ve dua ettiler.

Anma töreninden sonra THK Başkanı Yıldırım, bugün Soma'daki madencileri de andıklarını belirterek, "Mekanları cennet olsun. Allah onların ailelerine, onları sevenlere, Türk milletine sabır versin. İnanıyorum, hükümetimiz gereken tedbirleri alarak, bundan sonra böyle olayların olmaması en büyük dileğimiz" ifadelerini kullandı.

Hava pilotlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Yıldırım, "Onlarım yaptığı çalışmalar, onların sunduğu hizmetler sonrasında dünyanın en iyi havacılık unsurlarından biri olan bir Türkiye var. Bunda dünya çapında Türk Hava Kurumu, dünya çapında Türk hava Kuvvetleri, dünya çok isim yapan Türk Hava Yolları havacılığa büyük hizmetler sunuyor. Türk hava Kurumu olarak 1925'ten beri pilot, paraşütçü, planörcü, yelken kanatçılar, model uçakçılar yetiştiren bir kurumuz. Türk halkına, milletine önemli hizmetler sunduk. Bu hizmetleri sunarak, arkadaşlarımız kaybetmişiz. Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu etkinlikleri'nin iptal edildiğini kaydeden Yıldırım, THK Üniversitesi bahar şenliklerinin iptal edildiğini ve Antalya'da yapılacak olan 'jet model festivalinin ertelendiğini ifade etti.

Yıldırım, havacılık alanında 2011 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin açıldığını belirterek, üniversitenin başarılı şekilde ilk mezunlarını verdiğini aktardı. Yıldırım, Orman Bakanlığı emrinde yangın söndürme uçaklarının ve helikopterlerini bulunduğunu kaydederek, Sağlık Bakanlığı emrinde ise 17 bölgede ambulans uçaklarının bulunduğunu söyledi. Yıldırım, "İhtiyacı olan insanları taşıyor. İçinde doktorumuz, hemşiremiz, pilotlarımız, ameliyat hariç her türlü teçhizatı olan helikopterle hizmet veriyoruz. Buna vesile olan herkese, özellikle Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hava Şehitleri ve Soma'da Hayatını Kaybeden Madenciler Anıldı - Son Dakika


Advertisement