Hava Sıcaklığı Hafta Başından İtibaren Hissedilir Derecede Artacak - Son Dakika
Güncel

Hava Sıcaklığı Hafta Başından İtibaren Hissedilir Derecede Artacak

Hava Sıcaklığı Hafta Başından İtibaren Hissedilir Derecede Artacak

Türkiye genelinde yağışla birlikte hafta sonu 4 ila 8 derece azalacak olan hava sıcaklığı, hafta başından itibaren tekrar hissedilir derecede artacak.

14.02.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde yağışla birlikte hafta sonu 4 ila 8 derece azalacak olan hava sıcaklığı, hafta başından itibaren tekrar hissedilir derecede artacak.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye bu hafta sıcak havanın etkisinde kaldı. Hava sıcaklığı Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretti. Türkiye'nin iç ve batı bölgelerinde bazı il merkezlerinde 12 ve 13 Şubat günleri itibarıyla en sıcak gün yaşandı. Kütahya il merkezinde ise daha önce 20,6 derece olarak ölçülen Şubat ayı en yüksek sıcaklık değeri, 20,8 derece ile geçildi.

Türkiye'nin batı bölgeleri dün Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girdi. Yağışlı sistemin bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de etkili olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

-HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN 5 İLA 10 DERECE ÜZERİNDE SEYREDECEK-

Yarın; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin Pazar günü; Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağışlara neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yağışlarla birlikte hafta sonunda 4 ila 8 derece azalacak. Ancak hafta başından itibaren iç ve batı bölgelerimizde tekrar hissedilir derecede artacak hava sıcaklığı ve hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hava Sıcaklığı Hafta Başından İtibaren Hissedilir Derecede Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement