Havacılıkta Gelecek Sizinle Gelecek" Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Havacılıkta Gelecek Sizinle Gelecek" Yarışması Ödül Töreni

Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Orhan Birdal, "Türkiye, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un başlatmış olduğu havacılık serüvenini daha da ileriye götürmek için, gerçekten dünya ölçeğinde havacılıkta var olduğunu ispat etmek için yoğun gayret sarf ediyor.

30.04.2016 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Orhan Birdal, " Türkiye, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un başlatmış olduğu havacılık serüvenini daha da ileriye götürmek için, gerçekten dünya ölçeğinde havacılıkta var olduğunu ispat etmek için yoğun gayret sarf ediyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Hava Yolu Pilotları Vakfı'nın (PİLVAK) liseler arasında düzenlediği "Havacılıkta gelecek sizinle gelecek" adlı şiir, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film yarışması ödül töreni, Florya'daki Türk Hava Yolları(THY) Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda yapıldı.

Törene, Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Orhan Birdal, PİLVAK Başkanı Hüseyin Belpınar, THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ile bazı davetliler katıldı.

Birdal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de havacılık sektörünün çok hızlı bir şekilde geliştiğini söyledi.

Ülkede 2003 yılında havacılık sektörünün toplam cirosunun 2,2 milyar dolar olduğunu ifade eden Birdal, geçen yıl sonunda bunun 26,5 milyar dolara çıktığını, her yıl katlayarak arttığını kaydetti.

Birdal, 10 yıl önce bu sektörde çalışan sayısının 50 binken bugün 120 bine çıktığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un başlatmış olduğu havacılık serüvenini daha da ileriye götürmek için, gerçekten dünya ölçeğinde havacılıkta var olduğunu ispat etmek için yoğun gayret sarf ediyor. THY, dünyada 10 yıl önce sayısı bile belli değilken, 20. sıranın da altında bir havayolu şirketiyken bugün dünyanın üçüncü, dördüncü havayolu şirketi haline geldi. Atatürk Havalimanı 10 yıl önce Avrupa'da 16. sıradaydı. Bugün Atatürk Havalimanı, Londra Heathrow ve Paris'ten sonra Avrupa'nın 3. havalimanı oldu. İnşallah 2016 verileri çıktığında yani bu yıl sonunda ikinci havalimanı olacak. Bunlar hep büyümenin göstergesidir."

"Havalimanı sayımız bugün 55'e çıktı"

Orhan Birdal, Türkiye'de 2003'te Türkiye'de uçan yolcu sayısının 33 milyon olduğuna dikkati çekerek, "Geçen sene bu 186 milyona çıktı. Aktif çalışan havalimanı sayımız 26'ydı. Havalimanı sayımız bugün 55'e çıktı. Bu rakamlar gerçekten Türkiye'nin havacılıkta ne kadar büyüdüğünü gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

THY Uçuş Eğitim Başkanı Şekerci de anlamlı bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını bildirdi.

Şekerci, havacılığın Türkiye'de hızla ilerlemesinden dolayı ciddi manada insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Bu insan kaynağını sağlamak için siz gençlerimizin bu sektörü, havacılığı sevmesine, buna gönül vermesine katkıda bulunmak bizim için çok önemli. Bu katkıları da sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

PİLVAK Başkanı Belpınar da THY Genel Müdürü Temel Kotil ile yaptıkları bir görüşmede gençleri havacılık sektörüne yönlendirme ve sektörü sevdirme konusunda bir çalışma yapma kararı aldıklarını belirtti.

Belpınar, Türkiye genelindeki böyle bir organizasyonu Milli Eğitim Bakanlığıyla müşterek olarak planladıklarını dile getirerek, "Yaklaşık 5 ay süren bir çalışma neticesinde Türkiye'nin 67 ilinde yüzlerce okuldan, yüzlerce yarışmacımızın katılımıyla gençlerin hem havacılığımıza hem de Türkiye'nin ihtiyaç duyduğunda, her konuda nasıl canla başla katkı sağladığını görmek bizleri duygulandırdı. Ayrıca eser değerlendirme esnasında gençlerin değil resim, fotoğraf, kısa film; gerçek uçak yapacak istek, yetenek ve kararlılıkta olduğunu görmekten hem pilot hem de emekli asker olarak mutluluk duydum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ve projeye destek veren bazı davetlilere ödülleri takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havacılıkta Gelecek Sizinle Gelecek' Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP Sözcüsü Yücel:
    20:15 CHP Sözcüsü Yücel: "Anayasal Kurumları Yok Sayıp, Anayasa'yı İhlal Edenlerle CHP'nin Mutabık Olması Söz Konusu Dahi Değildir"

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık" sözlerine ilişkin, "Anayasa’yı ihlal edenlerle bizim, toplumun yüzde 38’inin oyunu alarak birinci parti olan CHP'nin mutabık olması söz konusu dahi değildir." açıklamasını yaptı.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement