Havadis; 100 Yıl Önce" Sergisi ile Geçmişe Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Havadis; 100 Yıl Önce" Sergisi ile Geçmişe Yolculuk

Havadis; 100 Yıl Önce" Sergisi ile Geçmişe Yolculuk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kitaplığı'nda bulunan gazeteler, dergiler, fotoğraflar, kitaplar, belgeler ve koleksiyonlardan oluşan "Havadis; 100 Yıl Önce" sergi projesiyle, tarihi tekrar yaşatıyor.

19.12.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kitaplığı'nda bulunan gazeteler, dergiler, fotoğraflar, kitaplar, belgeler ve koleksiyonlardan oluşan "Havadis; 100 Yıl Önce" sergi projesiyle, tarihi tekrar yaşatıyor. 22 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'de Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde (Maksem) açılacak sergide üzerinden 100 yıl geçen Birinci Dünya Savaşı, tüm detaylarıyla gösterime sunulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü'nün 2012 yılında hayata geçirdiği ve büyük ilgi gören 'Havadis; 100. Yıl Önce' sergisi bu yıl da çok zengin bir arşiv ile ziyaretçilerini geçmişe götürecek. Atatürk Kitaplığı arşivinden oluşturulan ve çeşitli kaynaklarla desteklenen serginin bu yılki konusu Birinci Dünya Savaşı.

Birinci Dünya Savaşı'nın 100. Yılı nedeniyle bu döneme yönelik özel bir sergi hazırlandı. 1914 ve 1915 yıllarına ait tüm Osmanlı Türkçesi gazete ve dergi arşivleri (İkdam, Sabah, Tanin, Tasfir-i Efkar, Servet-i Fünün, Sebilürreşad, Takvim-i Vekayi, Türk Yurdu, Harb Mecmuası, Donanma vs.) tek tek tarandı, içlerinden dönemin olaylarına ışık tutacak haberler, fotoğraflar, resimler, kartpostallar, harita ve belgeler çıkarıldı. Ayrıca sergi için Almanya Federal Arşivleri'nden fotoğraflar temin edildi, koleksiyonerlerden arşiv desteği sağlandı.

Çalışmalarda özellikle Çanakkale Cephesi, Kafkas Cephesi (Sarıkamış Harekatı), Kanal Harekatı mercek altına alındı. Sergide dönemin gazete haberleri orijinalleri, transkripsiyonları ve sadeleştirmeleriyle yer alacak. Haberler görsel malzemeler ve objelerle desteklenecek. Birinci Dünya Savaşı ile ilgili yayınlanmış kitaplar ve belgeler de sergide teşhir edilerek ziyaretçilere genel bir bakış açısı sunulacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havadis; 100 Yıl Önce' Sergisi ile Geçmişe Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement