Havalimanı Açıldı Turizm Patlaması Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Havalimanı Açıldı Turizm Patlaması Yaşandı

Havalimanı Açıldı Turizm Patlaması Yaşandı

Ordu-Giresun Havalimanının açılması ile birlikte Giresun’da turizm atağa geçti.

03.07.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu- Giresun Havalimanının açılması ile birlikte Giresun'da turizm atağa geçti. Havalimanına yakın olan Bulancak ve Piraziz ilçelerinde restoran ve otel rezervasyonlarında artış yaşandı.

Giresun Valisi Hasan Karahan'ın talimatları doğrultusunda devam eden turizm çalışmaları 2015 sezonunda konaklama ve yeme-içme tesislerinde önceki sezonlara göre büyük bir artışla kendini gösteriyor. Bu yoğunluğa en büyük etkenlerden birinin de açılan havalimanı ve düzenlenen yoğun seferler olduğunu belirten Vali Karahan "Havalimanının bulunduğu en yakın ilçeler Bulancak ve Piraziz'de bu yatırımlara yönelik talepler artış göstermekte. Karadeniz gezilerine Ordu-Giresun Havalimanını kullanarak başlayan münferit ve grup misafirler en yakın ilçe Piraziz'de bir hayli zaman geçirmekteler. Şimdiden iki ilçemizde de otel, restaurant yatırımları için başvurular yoğunlaştı" dedi.

Piraziz'in konumu, kültürü ve tarihi itibarı ile turizmde son birkaç yılda güzel yerlere Geldiğini belirten Karahan, "Piraziz Ekoturizm Köyleri, köftesi ve elması ile son dönemlerde oldukça dikkat çeken ve getirisi olan bir ilçemiz. Havalimanının yakınlığı ile birlikte bölge daha yoğun kullanımda ve artık konaklama kapasitesi yetmemekte. 2015 yılında Giresun'da başlayan 12 otel yatırımı mevcut. Bunların 2 otel ve 1 restoran inşaatı Piraziz'de başladı. Ekoturizm köylerinde turistler konaklamaya devam etmekte. Hafta sonu günü birlik köy kahvaltılarıyla misafirleri ağırlayan Ekoturizm Köyünde, Özel İdare tarafından projesi tamamlanan 12 kişi kapasiteli Şeyhli Konağı'da bu sezon içinde hizmete açılacak. Böylelikle Piraziz'le birlikte 130 yatak daha eklenecek.2016 'da il genelinde 7 otel inşaatı başlayacak ve kapasite 500 yatak daha artacak. Bölgede turizme yönelik düşünülen yatırım konularında da kısa süre içinde yardımcı olunabilmekte. Piraziz ilçesi kısa sürede ulaşıma sahip yaylaları, su sporlarına ev sahipliği yapabilecek temiz denizi ile çok çeşitli aktiviteleri içinde barındıran bir ilçe. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, zengin mutfağıyla da turizm sektöründe çok farklı noktalarda kendini kanıtlamış ve uzun süreli konaklamalarda kullanılacak bir destinasyon. 300 yıldan fazla bir geçmişe sahip meşhur 'Tereyağlı Piraziz Köftesi' ise hem yerel halk hem de turistler için farklı bir lezzet noktası. Bölgede yer alan tarihi konaklar hem mimarisi, hem geçmişi ile gezginlerin ilgi odağı haline gelmiştir" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havalimanı Açıldı Turizm Patlaması Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement