Havalimanına Çadır Kuran Vatandaştan 'Demokrasi' Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Havalimanına Çadır Kuran Vatandaştan 'Demokrasi' Nöbeti

Havalimanına Çadır Kuran Vatandaştan \'Demokrasi\' Nöbeti

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'meydanlara çıkın' çağrısı sonucu bir vatandaş Atatürk Havalimanı'nın girişine kurduğu çadırda 'demokrasi' nöbeti tutuyor.

19.07.2016 08:56  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'meydanlara çıkın' çağrısına uyan bir vatandaş Atatürk Havalimanı'nın girişine çadır kurarak 'demokrasi' nöbeti tutmaya başladı.

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından canlı yayına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak ülke genelinde sokağa çıkan milyonlarca vatandaş, protestolarını sürdürüyor. Darbecilere yönelik protestoların yoğun olarak gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanı, geçen üç günün ardından yerini sakinliğe bıraktı.

KİLİS'TEN GELDİ, GÜNLERDİR NÖBETTE

Kilis'ten gelen 61 yaşındaki Muzaffer Yenici, olayın hemen sonrasında geldiği Atatürk Havalimanı'nın ana giriş kapısından hiç ayrılmadı. Giriş kapısının yan tarafında bulunan yeşil alan çadır kuran Yenici, günlerdir bölgeden ayrılmıyor.

Havalimanına Çadır Kuran Vatandaştan '<a class='keyword-sd' href='/demokrasi/' title='Demokrasi'>Demokrasi</a>' Nöbeti

"4 SAAT YÜRÜYEREK GELDİK"

Olayı duyduktan sonra tanklarla girişleri kapatılan Atatürk Havalimanı'na gelen Muzaffer Yenici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktığını belirterek, "Memleketim Kilis. İstanbul'a çocuklarımın yanına gelmiştim. Televizyonda bu olayları duyduktan sonra çocuklarımla Avcılar'dan buraya kadar yürüdük. Yollar kapalı olduğu için 3-4 saat yürüyerek geldik. O günden beri de burada çadırımızı kurduk nöbet bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız ne zaman terk edin derse o zaman terk edeceğiz" diye konuştu.

Havalimanına Çadır Kuran Vatandaştan 'Demokrasi' Nöbeti

"CUMHURBAŞKANIMIZ NE ZAMAN DERSE O ZAMAN TERK EDECEĞİZ"

Olaydan sonra bölgeden hiç ayrılmadığını belirten Muzaffer Yenice, "Üç günden beri burada bekliyorum. Vatanı bekliyoruz. Buraları çapulculara bırakacak halimiz yok. 3-5 tane çapulcunun yüzünden Türkiye'yi bu duruma mı getireceğiz? Sonuna kadar, ölene kadar buradayız. Cumhurbaşkanımız ne zaman gidin diyecekse o zaman gideceğiz bunun başka yolu yok. Ölmek var dönmek yok" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havalimanına Çadır Kuran Vatandaştan 'Demokrasi' Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement