Havran Belediye Başkanı Ersoy'dan Ayvalıklı Devecilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Havran Belediye Başkanı Ersoy'dan Ayvalıklı Devecilere Ziyaret

Havran Belediye Başkanı Ersoy\'dan Ayvalıklı Devecilere Ziyaret

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği’ne yönelik nazik bir ziyaret gerçekleştirdi.

21.11.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği'ne yönelik nazik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Derneğin yönetim binasında gerçekleşen ziyaret Ayvalık Deve ve Deve Güreşi, Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın ile derneğin onursal başkanı Harun Koşvar ve dernek yöneticilerinin konukseverliğinde gerçekleşti.

Sohbet havasında geçen ziyarette; Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy'un yanı sıra AK Parti Ayvalık İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Anıl Okyar ve AK Parti Ayvalık İlçe yöneticileri de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan dernek başkanı Mustafa Yatkın, geçtiğimiz Havran ve Karesi'de organize ettikleri deve güreşi festivallerinde kendilerine kucak açan ve her iki organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanı sıra Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy'a teşekkür etti.

Bu yıl 18 Aralık'ta Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in himayesinde Ayvalık'ta düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri Festivali ile 19 Şubat'ta Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy'un himayesinde düzenlenecek olan deve güreşleri ile ilgili yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgiler veren Mustafa Yatkın, Ege kültürünün önemli bir parçası olan deve güreşlerine verdiği destekler nedeniyle Belediye Başkanları Gençer ve Ersoy'a şükranlarını ifade etti.

Çanakkale Deniz Savaşları'nda, 276 kilogramağırlığındaki mermiyi sırtlayıp yerleştirdikten sonra ateşleyerek savaşın kaderini değiştiren Havranlı Seyit Onbaşı'nın bir maketini dernek başkanı Mustafa Yatkın'a takdim eden Belediye Başkanı Ersoy, Türk kültürünün önemli bir geleneğini teşkil eden deve güreşlerine bölge halkının verdiği destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Bu tür organizasyonlar her ilçede düzenlenmelidir"

Başkan Ersoy yaptığı açıklamada, "Deve Güreşleri nedeniyle sadece Havran değil, bu tür organizasyonlar hangi ilçede yapılırsa yapılsın o yöreye on binlerce insanın gitmesi demek, her şeyden önce bereket demektir. Bunu hiç kimse inkar edemez. Biz geçen sene gerek deve güreşlerinde, gerekse de düzenlediğimiz yağlı güreşlerde ülkemizin dört bir yanından gelen onbinlerce insanı ağırladık. Tabi böylesi bir kalabalığın ilçemize gelmiş olması esnaflarımıza oldukça ciddi ekonomik getiriler sağlamaktadır. Ben, bu tür organizasyonların Balıkesir genelindeki ilçelerde sıkça organize edilmesi hem geleneklerimizin yaşatılması açısından hem de ilçelerdeki ekonominin canlandırılması açısından çok önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Ziyaret, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın'ın oğlu ve deve güreşlerindeki başarılı çatımlarıyla tanınan Ali İbrahim Yatkın'ın düzenlenecek olan Ayvalık ve Havran Deve Güreşleriyle ilgili teknik bilgiler vermesinin ardından sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran Belediye Başkanı Ersoy'dan Ayvalıklı Devecilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement