Havran Belediyesi'nden Aşure Hayrı - Son Dakika
Yerel

Havran Belediyesi'nden Aşure Hayrı

Havran Belediyesi\'nden Aşure Hayrı

Havran Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle yaklaşık 5 bin kişilik aşure dağıttı.

25.10.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havran Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle yaklaşık 5 bin kişilik aşure dağıttı. Cuma günü başlayan dağıtım Belediye ekipleri tarafından devam etti. Ekipler vatandaşlara çarşı ve sanayi esnafına dağıtımı gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Belediye Meclis Üyesi Murat Özaydın, yağmura rağmen Sanayi esnafımızı ziyaret ederek aşure dağıtımını bizzat kendileri yaptı.

Başkan Emin Ersoy, ""Muharrem ayı Müslümanlar için kutsal aylardan biridir. Muharrem ayı bereket ayıdır. Birlik ve beraberlik noktasında bir araya getiren kaynaştıran inancımızdan bu yana gelen bir gelenektir. Biz de aynı şekilde bu manevi değerimizi yaşatmak ve çocuklarımıza, gelecek nesillerimize anlatmak adına her sene olduğu gibi bu yılda aşure hayrımızı vatandaşlarımızla yapıyoruz" dedi.

Aşurenin içinde bulunan gıdaların bir arada oluşu gibi birlik ve beraberliğin bozulmamasını temenni eden Başkan Ersoy, şöyle konuştu: "Muharrem ayı vatanımıza, milletimize, Havran'ımıza hayırlar getirsin. Tüm İslam Aleminin Muharrem Ayı mübarek olsun. İnşallah kardeşliğimiz, huzurumuz daim olsun. Bu geleneğimizin gelecek nesillere de ulaşması adına bu güzelliği hep beraber paylaşarak sürdürelim" diye konuştu.

Havran Esnafı Belediyenin Aşure Hayrını yerinde bulduklarını belirterek "Başkanımız her konuda olduğu gibi Sosyal ve Kültürel Faaliyetlere de duyarlılık göstererek çalışmalar yapıyor. Allah kabul etsin. Havran'ımızda böylesi köklü etkinliklerin devamını diliyoruz" dediler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran Belediyesi'nden Aşure Hayrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement