Havran'da 40 Sığınmacı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Havran'da 40 Sığınmacı Yakalandı

Havran\'da 40 Sığınmacı Yakalandı

Havran'da 40 sığınmacı yakalandı Fatih Emrah ERDOĞAN/HAVRAN(Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Havran İlçesi'nde yapılan yol kontrollerinde, 25'i Afgan diğerleri Suriyeli 40 sığınmacı yakalandı.

20.02.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havran'da 40 sığınmacı yakalandı

Fatih Emrah ERDOĞAN/HAVRAN(Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Havran İlçesi'nde yapılan yol kontrollerinde, 25'i Afgan diğerleri Suriyeli 40 sığınmacı yakalandı. 3 günden bu yana Emniyet Müdürlüğü'nün önünde tutulan sığınmacıların, yakalandıkları otobüs içinde yatıp kalktığı, yıkadıkları çamaşırları Emniye Müdürlüğü duvarına astığı görüldü.

Göçmen kaçakçılığına karşı kentte 3 gün önce yapılan denetimler sırasında bir otobüste 25'i Afgan, diğerleri Suriyeli 40 sığınmacı yakalandı. Adı açıklanmayan otobüs şoförü ise gözaltına alındı. Yakalananlar otobüsle birlikte Havran İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sığınmacıyların polisteki işlemleri tamamlandı. Ancak Göç İdaresi Balıkesir İl Müdürlüğü'nden nasıl bir işlem uygulanacağına dair talimat gelmediği için sığınmacılar Emniyet Müdürlüğü önünde bekletilmeye başlandı. Bu nedenle iki gündür Emniyet Müdürlüğü önünde tutulan sığınmacıların, yakalandıkları otobüs içinde yatıp kalktığı, yıkadıkları çamaşırları ise emniyetin duvarına astığı görüldü. Çocukların halleri ise yürek burktu.

Taliban ve IŞİD kurtulmak için Avrupa'ya gitmeye çalıştıklarını söyleyen Afgan Anber, polisin kendilerine iyi davrandığını anlattı. Hastane ve gıda ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Anber, "Polis yetkilileri yemek, içecek ikramında bulunuyor. 3 gündür otobüste yaşıyoruz. Yunanistan üzerinden Almanya'ya gitmek amacındaydık. Ülkemizde Taliban terörü var. Yaşamak istemiyoruz. Dönmeyeceğiz ülkemize. İstanbul'a gitmek istiyoruz" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havran'da 40 Sığınmacı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement