Havran İlçesinde Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Havran İlçesinde Orman Yangını

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yangından ve müdahaleden görüntüler - Havran ilçesinde tarım arazilerinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü Balıkesir'in Havran ilçesinde tarım arazilerinde başlayıp ardından ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

11.07.2016 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yangından ve müdahaleden görüntüler - Havran ilçesinde tarım arazilerinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü

Balıkesir'in Havran ilçesinde tarım arazilerinde başlayıp ardından ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Alınan bilgiye göre ilçeye bağlı Büyükdere ve Küçükdere Mahalleleri arasında bulunan eski maden alanı mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 6 arazöz, 4 iş makinesi ile karadan, iki helikopter ile de havadan müdahale edilen yangın kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü.

Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının yaklaşık iki saatlik bir çalışma sonunda kontrol altına alındığını belirtti.

Yangının ilk olarak tarım arazilerinde örtü yangını olarak başlayıp rüzgarla birlikte "bozuk orman alanı" olarak tabir edilen kızılçamların bulunduğu bölgeye sıçradığını anlatan Öztürk, "Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. 8 arazöz ve 2 helikopter ile çok sayıda işçi yangın söndürme çakışmalarına katıldı. Yaklaşık iki saatlik zorlu bir mücadelenin ardından yangın kontrol altına alınabildi. Şu anda ekipler yerden soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangının çıkış sebebi ve ne kadar alanda etkili olduğu yapılan araştırmadan sonra belirlenecek." dedi

Havran İlçesinde Orman Yangını
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havran İlçesinde Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement