Havran'ın Tarihi Antalya'da Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Havran'ın Tarihi Antalya'da Anlatıldı

Havran\'ın Tarihi Antalya\'da Anlatıldı

Tarihi kentlerin yerel yönetimleri ve koruma sektörü temsilcilerini buluşturan YAPEX Restorasyon Fuarı, Antalya Expo Center’da, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı.

20.11.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi kentlerin yerel yönetimleri ve koruma sektörü temsilcilerini buluşturan YAPEX Restorasyon Fuarı, Antalya Expo Center'da, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı.

Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) desteklediği ve ÇEKÜL Vakfı işbirliği ile yapılan YAPEX Restorasyon Fuarı'nın bu yılki ana teması, 'Kentsel ittifaklar ve paylaşan kentler' olarak belirlendi. Antalya Expo Center'da, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan fuar, TKB üyesi belediyeler, koruma sektörü profesyonelleri ve uluslararası kurumların katılımı ile gerçekleşti.

HAVRAN SAKLI TARİHİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ

Fuara katılan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Prof.Dr. Metin Sözen ile Havran hakkında görüş alış verişinde bulundu. Havran'ın tarihinden bahseden Başkan Ersoy, tarihi konakların restorasyon ve sokak iyileştirme çalışmalarına start vermek üzere Tarihi Kentler Fuarı'na katıldıklarını söyledi. Ersoy, "Havran tarihi değerleri ile öne çıkan bir ilçe olacak. Hocazade konağımız elimizde güzel bir örnek. Rahmetli Fatma Özgönül Budaras sağlında konağı bağışladı. Bizler de konağı eski ihtişamına kavuşturmak için çalışıyoruz. Atatürk'ün kaldığı Terzizade Konağı da var. Bu konağı da restore edip halkımızın hizmetine açmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Metin Sözen ise, tüm tarihi yatırımların arkasında olacaklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran'ın Tarihi Antalya'da Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement