Havuz Başında Ice Bucket Etkinliğine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Havuz Başında Ice Bucket Etkinliğine Yoğun İlgi

Havuz Başında Ice Bucket Etkinliğine Yoğun İlgi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otel, ALS hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla dünyada çığ gibi büyüyen Ice Bucket Challenge etkinliğine yer verdi.

23.08.2014 13:53  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir otel, ALS hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla dünyada çığ gibi büyüyen Ice Bucket Challenge (Bir Kova Buz) etkinliğine yer verdi. Yerli ve yabancı turistler etkinliğe yoğun katılımda bulundu.

Motor Nöron Kaybı olarak bilinen ALS hastalığına destek vermek amacıyla Bodrum'da Forever Club Otel, etkinlik düzenledi. Etkinliğe otelde tatillerini sürdüren Türk, Belçikalı, Hollandalı ve Alman turistler yoğun katılım gösterdi. ALS hastalığına dikkat çekmek istediklerini söyleyen Otel Müdürü İbrahim Tarım'ın havuz başında yaptığı konuşmanın ardından etkinlik başladı. 6 turistin sandalyeye oturmasının ardından altı ayrı turistte ellerindeki buz dolu kovaları oturan arkadaşlarının başları üzerinden döktü. 40 derece sıcak altında yapılan etkinlikte serinleyen turistler, ALS hastalığına dikkat çekmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Etkinlik diğer turistlerin katılımıyla sürdü. Etkinlik sırasında bazı turistlerin 'ALS için bir kova buz' yazılı döviz tuttuğu görüldü. TATİLCİLER ETKİNLİKTEN MEMNUN

İstanbul'dan tatile gelen tekstil mühendisi 25 yaşındaki Cansu Tunç, "Tatil için geldiğim otelde son zamanlarda yine medyadan duyduğum ALS hastalığı için etkinlik düzenleneceğini duyunca hemen katıldım. Bir hastalığa destek vermek için yakalanmak veya yakınlarının birinin başına böyle bir şey olması gerekmiyor. Burada bu hastalığa neden destek verildiğini görmek beni sevindirdi" dedi. Belçika'nın Brussels kentinden on günlük tatil için gelen yönetici asistanı 26 yaşındaki Emilie İstas, "Hızla yayılan çaresiz hastalığa destek vermek için kafamdan aşağı bir değil bin kova su dökülse yine vaz geçmem yeter ki bu tür hastalıklara çare bulunsun insanlar bu tür hastalığa yakalanmadan tedavi edilebilsinler. Tatilde olduğum Bodrum'da hep aklımda olan bir etkinliğe gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havuz Başında Ice Bucket Etkinliğine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement