Havza'da Tirit Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Havza'da Tirit Gecesi Düzenlendi

Samsun'da Havza Belediyesi, Atakum Belediyesi, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği ile 25 Mayıs Havzalılar Derneği iş birliğinde Tirit Gecesi düzenlendi.

18.02.2017 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da Havza Belediyesi, Atakum Belediyesi, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği ile 25 Mayıs Havzalılar Derneği iş birliğinde Tirit Gecesi düzenlendi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, bu tür gecelerin birlik ve beraberliğin pekişmesi için önemli olduğunu söyledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini dile getiren Usta, "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan günleri yaşıyoruz. Dolayısıyla kısır siyasi çekişmelerin dışında ülkemizin bekası, varlığı, birliği için hep birlikte, tek yürek olmak çok önemli." dedi.

Önümüzdeki dönemde bir referandum süreci olacağına dikkati çeken Usta, "Bu, ülkemize bir sıkıntı yaşatmamalı, bir kırılmaya neden olmamalıdır. Sonuç 'evet' de 'hayır' da çıkabilir. Hangi karar çıkarsa milletimizin kararıdır. Milletimizin kararı da başımızın üzerinedir. O yüzden biz siyasetçiler olarak önce toplumu germeden bu işi sürdürmemiz lazım. Sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de gelenekselleşen tirit gecelerinin bu yıl onüçüncüsünü düzenlediklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Amaç, Havzalıları bir araya getirmek. Önceleri dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelirler, tirit yaparak sorunlarını konuşurlar, sohbet ederlermiş. Bu yıl İstanbul'da, Ankara'da, Kapaklı'da tirit gecelerimiz düzenlendi. Havza'nın tanıtımı için çalışıyoruz ve çalışacağız. Terör olayları ve şehitlerimiz nedeniyle programımızın eğlence kısmını iptal ettik. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim."

Konuşmaların ardından AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve İkiz tarafından kazanın açılmasıyla tirit servisine başlandı.

Programa, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 25 Mayıs Havzalılar Derneği Başkanı Osman Teber, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Harun Savaş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havza'da Tirit Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement