Hayad'dan Vatandaşa "Su" Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Hayad'dan Vatandaşa "Su" Hizmeti

Hayad\'dan Vatandaşa "Su" Hizmeti

Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD), Suriyeli muhacirlerin yanı sıra, Kırıkhan halkına da hizmet vermeye başladı.

18.08.2014 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD), Suriyeli muhacirlerin yanı sıra, Kırıkhan halkına da hizmet vermeye başladı.

Suriyeli muhacirlere sağlık hizmetleri götüren HAYAD, bölgede yaşanan kuraklık üzerine vatandaşa su hizmeti de vermeye başladı.

Hayad Derneği Basın Sözcüsü Rahmi Vardı yaptığı açıklamada, "Ambulansla Kırıkhan'da ölen Suriyelileri otopsi için Adana'ya götürme, Üniversite hastanelerine ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bölgemizde yaşanan kuraklıktan dolayı susuzluk problemi yaşayan bölgelere yönelik temiz su tankeri alarak su dağıtım hizmetine başlatmış durumundayız. Özellikle Suriyeli muhacirlere ücretsiz su servisi yapmaktayız. Üç çeşit aparatı bulunan su tankerinde, 25 metreye kadar evlere su servisi, yangına müdahale aparatı ve Yol sulama aparatı bulunmaktadır" dedi.

Hizmete sundukları tankerin, özellikle Kırıkhan'da bulunan cenaze ve benzeri olaylarda mekanların sulanması, ihtiyaç durumunda yolların sulanması gibi hizmetler de kullanılmaya yarayacağını belirten Vardı, "Hayad Derneği ayrıca evlerinde tedavi gören hastalar için ambulans, doktor ve ilaç hizmetine başlayarak Suriyeli muhacirlerin tüm yardımlarına koşuyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kırıkhan'da bulunan Suriyeli Ahmed Neccar isimli Suriye vatandaşının cenazesi, ambulansla alınarak Kırıkhan mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından Hayad Gönüllüleri tarafından defn edildi" dedi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayad'dan Vatandaşa 'Su' Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement