Hayal Aleminde Bir Yılbaşı İçin Kapadokya Hazır - Son Dakika
Güncel

Hayal Aleminde Bir Yılbaşı İçin Kapadokya Hazır

Hayal Aleminde Bir Yılbaşı İçin Kapadokya Hazır

Peribacaları,yer altı yaşam merkezleri ve farklı coğrafyası ile Türkiye'nin dışa açılan en önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde turistik işletmeler yılbaşı hazırlıklarını tamamladılar.

26.12.2013 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peribacaları,yer altı yaşam merkezleri ve farklı coğrafyası ile Türkiye'nin dışa açılan en önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde turistik işletmeler yılbaşı hazırlıklarını tamamladılar.

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği 2. Başkanı ve Kapadokya Dedeman Oteli Genel Müdürü İbrahim Yeşil Gündüz, Türkiye'nin büyülü turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde yılbaşı için yaklaşık yüzde 60-70 oranında bir doluluk olduğunu söyledi.

Gündüz, Kapadokya bölgesi son yıllarda iç pazarda ciddi talepler almaya başladı özellikle Akdeniz bölgesinden Adana, Mersin gibi illerden ciddi talepler alıyoruz bunların çoğunluğu kış sezonu geliyorlar bunun amacıda şu bir gecelik konaklayıp bölgeyi geziyorlar daha sonra Erciyes'e çıkıyorlar burada kayak yapıyorlar sucuk ekmek yiyorlar. Yılbaşı da kış dönemine geldiği için içpazar hareketleniyor yakın iller Aksaray, Niğde ve Kayseri gibi yakın illerden yılbaşı programlarına günü birlik gelen misafirlerimiz de geliyor. Bölgedeki yıldızlı ve yıldızsız otellerde yılbaşı organizasyonlar yapılıyor isimli ve isimsiz sanatçılar geliyor hedefimiz yüzde yetmiş yakaladık daha bir hafta var günler yakalaştıkça taleplerde artacaktır. Yılbaşı gecesi için bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı turistik konaklama tesislerinde gerçekleştirilecek gala programlarının ücreti kişi başı 100 TL ile 400 TL arasında değiştiğini belirterek, programlarda yerli ve yabancı konuklar için yılbaşı özel yemeği, yerli ve yabancı içki, canlı müzik, dans gösterileri ve oryantal gibi bir dizi aktivitelere yer verileceğini belirtti. Kapadokya bölgesinde yılbaşı için farklı bir önem taşıyan tüf kayalara oyulu yer altı eğlence merkezlerinde de bir dizi etkinlik düzenlenecek. Bölgede sayıları 10 a yaklaşan yer altı eğlence merkezlerinde de fiyatlar 100-250 TL arasında değişiyor.

Yılbaşı tatilinin hafta içerisine gelmesi nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla yerli turist ilgisinin daha az olmasının beklendiği bölgede, Uzakdoğulu ve Avrupalı turistler yoğunlukta olması bekleniyor.

TERMAL TURİSTİK TESİSLER'DE YENİ YILA HAZIR

Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki turistik termal tesisler yeni yıl hazırlıklarını tamamladılar. Bölgede yeni yıl nedeniyle önemli bir hareketliliğin yaşanmasının beklendiği bildirildi.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Türkiye genelinde özellikle son yıllarda birbiri ardına yapılan turistik işletmelerle Termal turizm alanında isminden sıkça söz ettiren Kozaklı ilçesinin, termal sağlık merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

Kozaklı ilçesinde termal turizmin gelişimine yönelik gelişmelerin ekonomik gelişmelerinde iyileştirilmesinde önemli etken olduğunu vurgulayan Çelik, 12 aya yayılan termal sağlık turizminin bölgesel büyümeyi de beraberinde getirdiğini aktardı.

Bölgedeki termal tesislerin yılbaşına ciddi bir hareketlilik içerisinde girmesinin beklendiğini vurgulayan Ç elik, bölgedeki tesislerden bazılarının yüzde 100 oranında doluluğa ulaştığını ve tesislerin müşterilerine yılbaşı etkinliklerinin de 35-200 lira arasında bir fiyat seçeneği sunduğunu ifade etti.Çelik, sadece yılbaşı için Kozaklı ilçesinde 7 bine yakın tatilciyi ağırlamaya hazırlandığını sözlerine ekledi.Yeni yıla Kozaklı ilçesinde sadece turistik termal tesisler hazır değil, yöre esnafı da yeni yıl için işyeri süslemelerine de büyük önem veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayal Aleminde Bir Yılbaşı İçin Kapadokya Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement