Hayalet Gemi "Yediemin" Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Hayalet Gemi "Yediemin" Bekliyor

Çandarlı'da demirli bulunduğu limandan mürettebatsız sürüklenerek 35 mil mesafedeki Mordoğan kıyılarında karaya oturan "hayalet gemi" Gofer B'nin kurtarılması için yapılacak çalışmalar, yediemin atanmadığı için başlatılamıyor.

19.02.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOLGA ALBAY - Çandarlı'da demirli bulunduğu limandan mürettebatsız sürüklenerek 35 mil mesafedeki Mordoğan kıyılarında karaya oturan "hayalet gemi" Gofer B'nin kurtarılması için yapılacak çalışmalar, yediemin atanmadığı için başlatılamıyor.

İzmir Liman Başkan Yardımcısı Mustafa Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada geminin karaya oturduğu noktadan bir an önce taşınması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Liman Başkanlığı olarak halen hacizli olan ve mahkeme süreci devam eden gemiyle ilgili yediemini muhatap almak durumunda olduklarını anlatan Çankaya, gemiye atanan yedieminin ise görevi bırakması nedeniyle bir gecikme yaşandığını söyledi.

Çankaya, gemi kurtarma çalışması yapan yeni bir yedieminin atandığını, halen bürokratik işlemlerinin devam ettiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Geminin mevcut durumu can ve mal emniyetini tehdit etmiyor, çevre kirliliği açısından da bir risk oluşturmuyor. Ancak mevcut konumu bizim için de sıkıntı oluşturuyor. Bir an önce güvenli bir limana demirlenmesi gerekiyor. Yediemin atanmasıyla ilgili işlemlerin ardından hızlı şekilde hareket ederek römorkör vasıtasıyla gemiyi çekmeyi planlıyoruz."

Çankaya, geminin Çandarlı'dan Mordoğan'a kadar kontrolsüz yaptığı yolculuğun deniz trafiği açısından büyük risk yarattığını, kötü bir olay yaşanmadan atlatılmasının şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, aynı riskin tekrar yaşanmaması için çalıştıklarını kaydetti.

Geminin Mordoğan'da karaya oturduğu sırada balıkçı barınağı içindeki teknelerin batmasına neden olduğu yönündeki iddiaların gerçek olmadığını da ifade eden Çankaya, sürüklenen bir geminin yarattığı dalgayla tekneleri batırmasının bilimsel olarak mümkün gözükmediğini sözlerine ekledi.

İcra kararı nedeniyle mürettebatsız olarak Aliağa açıklarında demirli olan "hayalet gemi" Gofer B, şiddetli lodos nedeniyle Çandarlı'ya oradan da poyraz fırtınası nedeniyle 35 mil güneye sürüklenerek Mordoğan'da bir otelin önünde karaya oturmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayalet Gemi 'Yediemin' Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement