Hayalimdeki Muş' Yarışması - Son Dakika
Yerel

Hayalimdeki Muş' Yarışması

Hayalimdeki Muş\' Yarışması

Muş Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Hayalimdeki Muş’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

20.05.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Hayalimdeki Muş' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan ödül törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. İl genelinde yapılan 'Hayalimdeki Muş' adlı kompozisyon yarışmasında ortaokullardan 157 ve liselerden ise 113 eser ile katılımın sağlandığı belirtildi. Ortaokul ve liseler diye iki kategoride 6 öğrenci ödüllendirildi.

Yarışmada birinci olan Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Esmanur Yiğit ve Büşra Saydam'a ödülleri Vali Seddar Yavuz tarafından verildi.

Duygu ve düşüncelerini etkili bir şekilde ifade etmenin en önemli yollarından bir tanesinin de yazma olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, bu becerinin geliştirilebilmesi bakımından en çok kitap okumaya ve yazmaya ihtiyacının olduğunu söyledi. "Kimi insan çok güzel konuşurken, yazamadığına, yazanlarında konuşamadığına şahit oluruz" diye ifade eden Vali yavuz, "Toplum önünde insanlarsanız hem yazmanızı hem konuşmanızı geliştirmek zorundasınız, aksi takdirde toplum önünde çok eksik kalırsınız. Bu vesile ile belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum" dedi.

Osmanlı arşivlerinde Muş ve Muş'a ait bir araştırma yaptıklarını kaydeden Vali Yavuz, "Osmanlı arşivlerinde bir çalışma yaptık. Osmanlı döneminde Muş ve Muş'a ait Osmanlı arşivlerinde ne var? Bunları istedim ki Muş'a getirelim ve Muş'ta bir sergi yaptıralım. İkinci bir konuda yine Osmanlı döneminde Muş'un değerleri kimdir? Yetiştirdiği insanlar kimdir? Buna ilişkin bir araştırma yaparak bunu bir sergiye dönüştüreceğiz. Dünden kopuk olmamız mümkün değil. Çünkü biz 1923'te doğmuş bir millet değiliz, biz tarihleri aşan bir milletiz. Kendimizi dar alanlara hapsetmek bizim için sağlıklı bir yaklaşım değil. O nedenle tarihle bağınızı mutlak suretle geliştirmenizi özellikle rica ederim. Medeniyetinizi mutlak suretle öğrenmenizi tavsiye ederim. Eğer medeniyetinizi öğrenmezseniz sığ kalırsınız, sığ kaldığınız zamanda etkili olamazsınız. Biz Osmanlının, Selçuklunun, yani dünyada bizi biz yapan tarihimizle, kültürümüzle, inancımızla bir önce buluşmalıyız. Asimile bir toplumda yaşıyoruz ve bu asimilasyonu suretle üstümüzden atmalıyız. Sizden ricam, lütfen kendinizi dar kalıplara sıkıştırmayın. Biz herkese gövde olabilecek, herkese adalet götürebilecek bir geçmişe sahibiz. Kendimizi dehlizlere sokmayalım ve tarihimizi 100 yıldan ibaret saymayalım" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, "Öğrencilerimizin ödüllerini daha anlamlı olur diye 30 Nisan Muş'un düşman işgalinden kurtuluş gününde vermeyi planlamıştık, fakat Sayın Başbakanımızın katılımıyla program bizim inisiyatifimizden çıktığından dolayı bu töreni ertelemek durumunda kaldık. Bu mahsun zihinlerdeki hayali çok önemsediğimiz için hem vali yardımcımıza hem de milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyoruz. 300 küsur bir katılımıyla yapılan bu yarışmadaki tüm katılımcıların yazılarını çok profesyonelce olmasa bile çocuklarımızın hayalindeki Muş'u bir kitap haline getirmek istiyoruz. Okumak isteyene hediye etmek istiyoruz, bununla ilgili bir çalışmamız olacak" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra ortaokul kategorisinde birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Mine Demir, ikinci olan Türk Telekom Ortaokulu öğrencileri Hatice Berfin Demir ile Kardelen Çelik'e ödüllerinin verilmesiyle tören son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayalimdeki Muş' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement