Hayalleri Öncesi Moral Depoladılar - Son Dakika
Güncel

Hayalleri Öncesi Moral Depoladılar

Hayalleri Öncesi Moral Depoladılar

Manisa’da pazar günü toplam 31 bin 844 öğrenci hayallerine bir adım daha yaklaşabilmek için YGS’de ter dökecek.

10.03.2017 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da pazar günü toplam 31 bin 844 öğrenci hayallerine bir adım daha yaklaşabilmek için YGS'de ter dökecek. Son iki yıldır yüzde 100 başarı sağlayan Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi idaresi, sınava girecek 69 öğrencisi için okul pansiyonunda açık büfe kahvaltı düzenledi.

Sadece Manisa'nın değil Türkiye genelinde de hem TEOG puanıyla hem de üniversiteye öğrenci yerleştirme yüzdesi ile en başarılı okulların başında yer alan Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi idaresi tarafından 12 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS öncesinde sınava girecek 69 öğrenciye okul pansiyonunda açık büfe kahvaltı verildi. Kahvaltıya Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Selma Çertürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş de katılarak öğrencilere moral verdi.

"Amacımız fen liselerini yakalamak"

Düzenledikleri kahvaltı ve protokolün katılımının öğrencileri için büyük bir güç ve takviye olduğunu söyleyen Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz, "Burası zaten güçlü bir okul. TEOG puanıyla ve üniversiteye yerleştirme puanıyla burası Türkiye'de sayılı okullardan birisi olup yüzde 2'lik, yüzde 3'lük bir dilime sahip bir okuldur. Geçen sene yüzde 100 başarıyla üniversite sınavına girmeye hak kazandı öğrencilerimiz. Ondan önceki senede de yine tüm mezunlarımız yüzde 100 başarıyla üniversitelerin her kademelerine gitmişlerdir. İlçeler ve merkez olmak üzere Anadolu liseleri arasında TEOG puanı üstünlüğüne baktığımızda birinci sırada yer almaktayız. Aynı zamanda üzerimizde de sadece 3 tane fen lisesi bulunmaktadır. Amacımız gayemiz bu fen liselerini Anadolu lisesi statüsüyle yakalamaktır" dedi.

İnsanların hayatları boyunca çeşitli yol ayrımlarıyla karşılaştıklarına vurgu yapan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ise, "Eğer insanlar o yol ayrımında kendileri için isabetli kararı verip de doğru yöne yönelmeyi beceremezlerse girmiş oldukları yanlış yoldan bazen geriye dönüş olmuyor. Bu bakımdan inşallah pazar günü gireceğiniz, geleceğinize yönelik vereceğiniz çok önemli bir kararda etken olan bir sınav. Sizler zaten bu sınavlarda üzerinize düşeni fazlasıyla yapmanın bilinci içerisinde olan çocuklarsınız. Bu bakımdan o sınavlarla ilgili yol ayrımında isabetli karar vereceğinize, geleceğiniz noktasında en güzelini yaşayacağınıza biz yürekten inanıyoruz" diyerek sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilerin artık bir dönemin sonuna geldiğini vurgulayan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da şunları söyledi:

"Pazar günü bu finali yapacaksınız daha sonra bir sınavınız daha var. Bugüne kadar çalıştıklarınızın karşılığını öyle ümit ediyorum ki bu pazar alacaksınız. Biz buna inanıyoruz. Neden? Çünkü siz bu okula geldiğiniz gün itibariyle Türkiye'nin belli bir yüzdesine girmiş başarılı çocuklarsınız. Bu okulda değerli öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin sizlere verdikleriyle üzerine daha da koydunuz ve önümüzdeki pazar günü gireceğiniz bu sınavda da başarılı olacaksınız."

Pazar günü hayallerine giden yolda ilk adımı atacak olan öğrenciler ise yıllardır verdikleri emeğin karşılığını almak için oldukça heyecanlı olduklarını belirterek hedefledikleri okulları anlattı.

Manisa'da 31 binden fazla öğrenci ter dökecek

Manisa merkez ilçeleri Şehzadeler ve Yunusemre'de 11 bin 300, Akhisar'da 4 bin 515, Soma'da 3 bin 197, Turgutlu'da 4 bin 201, Salihli'de 8 bin 631 olmak üzere toplam 31 bin 844 öğrenci sınava girecek. Manisa merkezde 31 engelli öğrenci ile Manisa merkezdeki iki cezaevinde toplam 34 hükümlü de sınava girecek. Sınav, Manisa merkezde 39 bina, 2 cezaevi ve 564 salonda yapılacak.

ÖSYM Manisa bürosunun cumartesi günü de 10.00-16.00 saatleri arasında şifre işlemleri için hizmet vermeye devam edeceği öğrenilirken, saat 10.00'da başlayacak olan sınav için bu sene bir ilk yapılarak bina kapıları 09.45'te kapatılacak. 09.45'ten sonra gelen adayların kesinlikle sınav yapılacak binalara alınmayacağı açıklandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayalleri Öncesi Moral Depoladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Tramvay Kazası: Polis Memuru Ağır Yaralandı
    13:48 Eskişehir'de Tramvay Kazası: Polis Memuru Ağır Yaralandı

    Eskişehir'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın çarpması sonucu ağır yaralanan bir polis memuru tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Tramvayın sürücüsü gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü de yaralı polis memurunun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaret etti.

  • Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı
    13:43 Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, yapılan denetimler sonucunda 2016'da 225 bin, 2019'da 290 bin, 2024'te ise toplamda 485 bin 710 işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, selektörle radar uyarısı yapan sürücülere uygulanan cezaların iptal edildiği de açıklandı.

  • Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu
    13:43 Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu

    Seydikemer ilçesindeki Minare Mahallesi Muhtarı Şahsene Gündüz, Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli'yi ziyaret etti. Gündüz, projelerini anlatırken kadınların daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Akdenizli ise Gündüz'ü başarısından dolayı tebrik ederek, kadınların toplumun her köşesinde aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Advertisement