Hayalleri Üniversitede, Hayatları Harabede Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Hayalleri Üniversitede, Hayatları Harabede Geçiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde harabe haldeki bir evde yaşayan 5 çocuklu Uslu ailesi, bir yandan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan kızları Ezgi'nin öğrenimi için gerekli imkanları nasıl sağlayacaklarını, diğer yandan kapısı, penceresi ve mutfağı olmayan harabede kışı nasıl geçireceklerini düşünüyor.

22.08.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEKİR BEKTAŞ - Antalya'nın Manavgat ilçesinde harabe haldeki bir evde yaşayan 5 çocuklu Uslu ailesi, bir yandan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan kızları Ezgi'nin öğrenimi için gerekli imkanları nasıl sağlayacaklarını, diğer yandan kapısı, penceresi ve mutfağı olmayan harabede kışı nasıl geçireceklerini düşünüyor.

Taşağıl Mahallesi'nde zor şartlarda yaşamını sürdüren Uslu ailesinin hayatı, baba Mehmet Uslu'nun geçen 1 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasının ardından çalışamaz duruma gelmesiyle daha da güç bir hal aldı.

Bel ve bacaklarında ortaya çıkan sıkıntılar nedeniyle yürümekte zorluk yaşayan baba Mehmet Uslu ile kalp hastası anne Güldane Uslu'nun çalışamaması, ailenin önce kaldıkları evi boşaltarak bir harabeye taşınmalarına ve komşularının destekleriyle karınlarını doyuracak hale gelmelerine neden oldu.

En büyüğü 19, en küçüğü ise 8 yaşında olan 5 çocuklu aile, pencerelerin hiçbirinde cam olmayan, elektriği bulunmayan, mutfaksız, küflü bir harabede yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, Serik İmam Hatip Lisesi'ni 100 üzerinden 83 diploma notuyla bitiren 19 yaşındaki kızları Ezgi, girdiği YGS'de 363 puan aldı.

Ardından Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan Ezgi, ailenin tek umudu haline gelirken, öğrenimi için Ezgi'yi Konya'ya gönderecek maddi gücü bulunmayan ailenin dertlerine bir yenisi eklenmiş oldu.

Komşularının destekleri ve ailenin en büyük oğlu 15 yaşındaki Erkan'ın gündelik işlerden kazandığı yevmiyeyle karınlarını doyurabilen Uslu ailesi, Ezgi'nin öğrenimine devam edebilmesi ve kışı geçirebilecekleri bir eve yerleşebilmeleri için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

"Böyle bir evde genç kız ve 4 çocuk yaşar mı?"

Baba Mehmet Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği trafik kazasından önce seralarda yevmiyeli işçilik yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını ve kiraladıkları evde zor da olsa yaşamlarını sürdürdüklerini anlattı. Kazanın ardından belinde ve bacaklarında oluşan sakatlığın çalışmasına engel olduğunu, bu nedenle kiralarını ödeyemediklerini kaydeden baba Uslu, muhtardan izin alarak metruk haldeki eve taşındıklarını belirtti.

"Bir baba olarak utanıyorum ama elimden bir şey gelmiyor" diyen Uslu, evlerinde elektrik olmadığını, su tesisatının sorunları nedeniyle evin içine su aktığını, kapısı ve pencerelerinde camları olmadığı için korunaksız olduğunu söyledi.

Anne Güldane Uslu ise komşuların yardımlarıyla ayakta kaldıklarını ifade ederek, "Evin penceresi var, camları yok. Bazı camları battaniyeyle kapattık. Yaz olduğu için sorun olmuyor ama kış geldiğinde ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

"19 yaşında genç kızım var. Hiç böyle evde genç kız ve 4 çocuk yaşar mı?" diye soran anne Güldane Uslu, kendisinin de kalp hastası olduğu için çalışamadığını, artık kendilerine uzanacak yardım elini beklemekten başka çareleri kalmadığını ifade etti.

Harabeden üniversiteye öğretmenlerinin desteğiyle

Ezgi Uslu ise maddi durumları yeterli olmadığı için öğretmenleri ve okul müdürünün destekleriyle Serik İmam Hatip Lisesi'nden 100 üzerinden 83 diploma notuyla mezun olduğunu söyledi.

YGS'de 363 puan aldığını ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandığını kaydeden genç kız, üniversite eğitiminin ardından öğretmen olmak istediğini söyledi. Kendisinin öğretmenlerinden gördüğü desteği, öğrencilerine sağlamak istediğini dile getiren Uslu, "İnsan kendisi yaşayınca bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyor" diye konuştu.

Deniz Feneri Derneği kampanya başlattı

Öte yandan, ailenin durumunu bölgedeki gönüllülerinden öğrenen Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliği yetkilileri, ailenin sosyal incelemesinin ardından ilk etapta aileye gıda yardımı yaptı.

"Bir Hayat Kurtar" adlı projesi kapsamında kampanya başlatan dernek, toplanan yardımlarla ilk etapta aileyi kiralık bir eve yerleştirip, ardından aileye bir ev yapılmasını sağlamayı planlıyor.

Üniversite hayali kuran Ezgi için sevindirici haber ise yine lisedeki öğretmenlerinden geldi. Ezgi'nin öğretmenleri genç kızın üniversite öğrenimine devam edebilmesi için kendisine destek olacaklarını Ezgi ve ailesine iletti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayalleri Üniversitede, Hayatları Harabede Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement