Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri" - Son Dakika
Güncel

Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri"

"Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri", Sultanahmet Meydanı'ndaki etkinliklerle başladı.

25.05.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri", Sultanahmet Meydanı'ndaki etkinliklerle başladı.

Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı artırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen şenliklerin başlaması dolayısıyla Sultanahmet Meydanında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, burada yaptığı konuşmada, eğitimin örgün ve yaygın olmak üzere ikiye ayrıldığını, örgün eğitiminin okullarda müfredatlarla, yaygın eğitimin ise çeşitli sebeplerle eğitimini alamamış vatandaşlara kurslar aracılığıyla verildiğini söyledi.

Yaygın eğitim kapsamında yapılan çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü koordinesinde yürütüldüğünü belirten Usta, 800 bine yakın kursiyerin yaygın eğitimlerini sürdürdüğünü açıkladı.

Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Ersan Ulusan ise yaygın eğitimin tabiri caizse beşikten mezara, 7'den 70'e herkesin devam ettirdiği bir eğitim şekli olduğunu vurgulayarak, gereksinim duyulan her yerde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme çatısı altında bu eğitimin sunulduğunu ifade etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de eğitim serüveninin doğumdan ölüme kadar sürdüğünü dile getirerek, "Serüvenimiz büyük bir merakın tetiklediği ve büyük çabaları gerektiren bir öğrenme serüvenidir. Dolayısıyla hayat boyu öğrenme dediğimiz bu tabir gerçek hayatımızda bulunan malumun ilamıdır. Zaten hayatın tanımı insanların kendini çevresini ve hayatı öğrenme faaliyetleridir." şeklinde konuştu.

İnsanoğlunun bir şeyler öğrendiğinde ve katma değer ürettiğinde kendini değerli hissettiğini vurgulayan Yelkenci, "Bunu yapmayan bir insanın dünyaya vereceği ve ondan alacağı bir şey kalmamış demektir. Bu bağlamda İstanbul'da oluşturduğumuz 44 Halk Eğitim Merkezinde insanların bu değeri kazanması için mücadele ediyoruz ve onların çoğu zaman başarılı çalışmalarını gördükçe gıpta ediyoruz." dedi.

Sultanahmet'te gerçekleştirilen şenlik 29 Mayıs'a kadar devam edecek.

Etkinliklere, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

  • Ankara'da Atlı Polis Grup Amirliği'nde Eğitim Tamamlandı
    19:03 Ankara'da Atlı Polis Grup Amirliği'nde Eğitim Tamamlandı

    Ankara'daki Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen temel binicilik eğitimi, 6 farklı ilden gelen kursiyerlere verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan polislere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.


Advertisement