'Hayata Dönüş' Davası'nda Savcı Tüm Sanıklara Beraat İstedi - Son Dakika
Güncel

'Hayata Dönüş' Davası'nda Savcı Tüm Sanıklara Beraat İstedi

\'Hayata Dönüş\' Davası\'nda Savcı Tüm Sanıklara Beraat İstedi

'Hayata dönüş operasyonu' davasında savcı mütalaasını verdi. Davanın zaman aşımından düşürülmesini ve tüm sanıkların beraatini istedi.

11.06.2015 16:14  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Cezaevi'ndeki ölüm orucu eylemlerine son vermek amacıyla 2000 yılının Aralık ayında başlatılan ve biri asker 4 kişinin ölümü, birçok kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan 'hayata dönüş operasyonu' davasında savcı mütalaasını verdi.

ZAMAN AŞIMI NEDENİYLE DAVANIN DÜŞMESİ TALEP EDİLDİ

Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve o dönem Ümraniye Cezaevi'nde kalan 399 mahkumun, 'isyan, patlayıcı madde bulundurma ve öldürme' gibi suçlardan sanık olarak yargılandığı duruşmada Cumhuriyet Savcısı, 71 sanık hakkında yakalama emirlerinin infaz edilemediği ve savunmalarının alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayırılmasını, 31 sanık hakkında yargılama aşamasında yaşamını yitirdiği gerekçesiyle davanın düşürülmesini, 297 sanık hakkında da 'cezaevi idaresine silahlı ayaklanma', '6136 sayılı yasaya muhalefet', 'patlayıcı madde bulundurmak' ve 'kasten yaralama' suçlarından dava zaman aşımı sürelerinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşmesine karar verilmesini talep etti.

TÜM SANIKLAR İÇİN "ADAM ÖLDÜRME" SUÇUNDAN BERAAT TALEBİ

Tüm sanıklar yönünden 'adam öldürme' ve bu suça iştirakten de cezalandırılmaları istemiyle dava açıldığını belirten savcı, sanıkların atılı suçları işlediklerine dair delil bulunmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatlarine karar verilmesini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Hayata Dönüş' Davası'nda Savcı Tüm Sanıklara Beraat İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement