Hayata Gözlerini Türkiye'de Açan Suriyeli Bebekler - Son Dakika
Güncel

Hayata Gözlerini Türkiye'de Açan Suriyeli Bebekler

Altınözü TEKEL Konaklama Tesisi'ne yerleştirilen 65 Suriyeli ailenin 85 bebeği Türkiye'de doğdu Suriyeli anne Emsal Yusuf: ''Bize sahip çıkan ve kucak açan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ediyorum.

30.01.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SALİM TAŞ - Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Altınözü ilçesindeki TEKEL Konaklama Tesisi'ne yerleştirilen Suriyelilerden 65 ailenin 85 bebeği gözlerini Türkiye'de açtı.

Suriye'deki iç savaşın başlaması ve Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmasının ardından 09 Haziran 2011'de kurulan TEKEL Konaklama Tesisi'nde 263 konteynerde kalan 65 Suriyeli ailenin şimdiye kadar 37'si kız 48'i erkek 85 bebeği dünyaya geldi.

Bin 389 Suriyelinin kaldığı konaklama tesisinde dünyaya gözlerini açan bebekler, nüfus cüzdanı verilemediğinden hazırlanan tanıtım kartlarıyla kayıt altına alınıyor.

Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalardan 3 yıl önce kocası ve 2 çocuğuyla birlikte kaçarak Türkiye'ye sığınan ve konaklama tesisine yerleştirilen Emsal Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce Secide adını verdiği 2'nci kız çocuğunun Hatay'da dünyaya getirdiğini belirtti.

Yusuf, doğumunda Türk yetkililerin kendisine her türlü desteği sağladığını, ailesine yapılan yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydetti.

Bebeğini dünyaya getirdikten sonra süt, bez ve kıyafet yardımı yapıldığını anlatan Yusuf, "Burada tüm ihtiyaçlarımız Türk yetkililer tarafından karşılanıyor. Bize sahip çıkan ve kucak açan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Kendimizi evimizde hissediyoruz. Bizimle çok ilgilendiler. Ülkemde olaylar öncesi bile bizimle bu kadar ilgilenmezlerdi" diye konuştu.

Yusuf, Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini ve ailesiyle birlikte ülkelerine geri dönmeyi temenni etti.

Türkiye'de 3'ncü çocuğunu kucağına alan Macit Muhammed Mermur da Türk halkı ve hükumetine bebek ve kendi ihtiyaçlarının fazlasıyla karşılamalarından dolayı teşekkür etti.

Ülkelerinden uzakta yaşamanın çok zor olduğunu ifade eden Mermur, dünyanın ve özellikle Arap ülkelerinin yaşadıkları sıkıntıları anlamalarını beklediklerini söyledi.

Fadi Aziz ise Suriye'nin İdlib kentinden karısı ve 2 çocuğuyla 3 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve 11 ay öncede 3. çocuğunun Türkiye'de doğduğunu belirtti.

Aziz, tek beklentilerinin ülkelerine dönerek çocuklarının özgürce ve barış içinde büyümesi olduğunu kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayata Gözlerini Türkiye'de Açan Suriyeli Bebekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement