Hayata Tutunma 'Çabası' Dükkanına İsim Oldu - Son Dakika
Güncel

Hayata Tutunma 'Çabası' Dükkanına İsim Oldu

Hayata Tutunma \'Çabası\' Dükkanına İsim Oldu

Sivas'ta 990 yılında 25 yaşındayken göğüs kanserine yakalanıp göğüslerini aldıran Bedriye Deliktaş, kendi gayratiyle açtığı dükkanına 'Çabam' adını verdi.

20.11.2015 10:08  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta kanser hastalığından 10 yıl arayla 2 göğsünü de kaybeden 50 yaşındaki Bedriye Deliktaş, hayata dört elle sarıldı. Halk eğitim merkezinde aldığı dikiş nakış kursu ile ticari hayata atılan Deliktaş, kendi imkanları ile 'ev tekstili' üzerine işyeri açtı. Deliktaş, dükkanına da hayatla mücadelesini anlatmak için 'Çabam' adını verdi.

GÖĞÜSLERİ ALINDI

Sivas'ta Mustafa-Ayşe Deliktaş çiftinin 10 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Bedriye Deliktaş, 1990 yılında 25 yaşındayken göğüs kanserine yakalandı. Aynı dönemde akciğer kanseri olan babası Mustafa Deliktaş ile birlikte 1993 yılına kadar Ankara'da birlikte tedavi gördü. Deliktaş'n 1990 yılında Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatla göğüslerinden biri alındı. TCDD işçi emeklisi babasını kaybettikten sonra kardeşlerinin desteği ile ayakta durmaya çalışan Bedriye Deliktaş maddi sorunlar nedeniyle kanser tedavisine de ara verdi. 1994 yılında Halk Eğitim Merkezi'nin dikiş-nakış atölyesi kurslarına katılarak meslek eğitimi aldı. Buradaki tekstil makinelerini kullanmayı öğrenen Deliktaş 1999'a kadar sipariş usulü iş yapan atölyede çalışarak gelir sağladı. 2000 yılında İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatla diğer göğsü de alındı. Aynı yıl içinde kendi imkanları ile, mezatçılardan aldığı ürünlerle Sivas kent merkezindeki bir iş merkezinde ev tekstili üzerine küçük çaplı bir dükkan açtı.

"DÜKKANIN İSMİ 'ÇABAM' OLDU"

Bedriye Deliktaş, 5 yıllık emeğinin karşılığında açtığı 5 metrekarelik dükkanının adını ise hayat mücadelesini anlatmak amacıyla 'Çabam' koydu. Dükkanında tül, perde, yatak örtüsü, çekyat ve oturma grubu kılıfları üretimine başladı. Aynı zamanda rahatsızlığı devam eden Deliktaş 2002 yılından itibaren tedavisine devam etti. Geride kalan 25 yıl içerisinde hastalığının sık sık tekrarlaması nedeni ile 23 kez ameliyat geçiren Deliktaş rahatsızlığı nedeniyle de hiç evlenmedi. Yüzde 66 engelli raporu bulunan ve 15 yıldır kendi dükkanında çalışarak gelir sağlayan Deliktaş, dul olan kız kardeşi Saliha Çorak ile birlikte yaşıyor. Diğer bekar olan ablası Naime Deliktaş ile birlikte babasının işçi emeklisi aylığını da paylaşan Bedriye Deliktaş, aynı zamanda kardeşlerinden Murat Deliktaş'ın oğlu Mustafa Deliktaş'ın eğitimine de destek oldu. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümünü bitiren yeğeninin KPSS'ye hazırlanması için de maddi destek vermeye devam ediyor.



"İSMİ GÖREN DUYGULANIYOR"

Kimseden maddi ve manevi destek almadan, kendi ayakları üzerinde durarak hayata tutunduğunu anlatan Deliktaş, "Babam vefat ettikten sonra sıkıntı yaşadım, annemin de felç olması sebebiyle zor günler geçirdik. Bu süre içerisinde piyasada çalıştım ama tam paramı alamadım, tedavimi yeterli şekilde yaptıramadım. 2000 yılında 'Yaşamak güzel' diyerek kendimi bırakmadım ve dükkan açmaya karar verdim. Kendi gayretlerimle açtığım dükkanımın ismini 'Çabam' koydum. Gelen müşterilerim, dükkanımın isminin 'Çabam' olduğunu görünce çok duygulandılar. Bir cesaretle dükkanımı açtım ve işlerim çok güzel gitmeye başladı. Şimdi ise kendi dükkanımda 15 yıldır Sivas halkına hizmet veriyorum" dedi.

"KENDİMİ HAYATA BAĞLADIM"

Her hastalığın üstesinden gelinebileceğini dile getiren Bedriye Deliktaş "Ben kendimi hayata bağladım, bırakmadım. Ben hastalığımı çalışarak, azmederek, gayretimle, işimle, sanatımla atlattım. Tam 7 defa kanseri kendim, artık hiç bir hastalık beni yıkamaz. Hayatımdan memnunum" diye konuştu.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayata Tutunma 'Çabası' Dükkanına İsim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na Katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na Katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, 36. Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) destekleriyle açılan standı ziyaret etti. Yayınevi temsilcilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Ulusoy, Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı destekleriyle Yeni Balkan Yayınevi tarafından basılan ve fuar kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen 'Umay Anadan Öyküler' ve 'Bir Hayalim Var' kitaplarının yazarları Burcu Aliyi ve Gülay Alçe ile sohbet etti.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı
    20:17 Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı ve 1'i çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar ambulanslarla İnegöl devlet hastanesine kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP Sözcüsü Yücel:
    20:15 CHP Sözcüsü Yücel: "Anayasal Kurumları Yok Sayıp, Anayasa'yı İhlal Edenlerle CHP'nin Mutabık Olması Söz Konusu Dahi Değildir"

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık" sözlerine ilişkin, "Anayasa’yı ihlal edenlerle bizim, toplumun yüzde 38’inin oyunu alarak birinci parti olan CHP'nin mutabık olması söz konusu dahi değildir." açıklamasını yaptı.


Advertisement