Hayatı Afet ve Savaş Bölgelerinde Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Hayatı Afet ve Savaş Bölgelerinde Geçiyor

Türk Kızılayında 16 yıldır görev yapan Kadir Kemaloğlu'nun hayatı, afet ve savaş bölgelerinde geçiyor.

14.02.2017 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURAK AKAY - Türk Kızılayında 16 yıldır görev yapan Kadir Kemaloğlu'nun hayatı, afet ve savaş bölgelerinde geçiyor.

Babası da Kızılayda görev yapan Kemaloğlu, profesyonel olarak 2001'de katıldığı kurumda ulusal ve uluslararası alanda yaşanan afet ve savaş bölgelerinde görev alarak, yardıma muhtaç kişilere destekte bulundu.

Pakistan'da 2005'te meydana gelen deprem felaketinde görev alan Kemaloğlu, Libya iç savaşı ve Somali operasyonlarında da bizzat bulunarak, insanlara yardım elini uzattı.

Kadir Kemaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayına profesyonel olarak 2001'de katıldığını ancak bundan önce de uzun yıllar afet ve savaş alanlarında görev aldığını söyledi.

Türkiye'de ve yurt dışındaki afetler ile savaşlarda görev yaptığını anlatan Kemaloğlu, şöyle konuştu:

"Bunların başında en can alıcı bölgeler arasında 2005'te Pakistan depremi var. Haberi ilk aldığımızda askeri kargo uçaklarıyla 9 saat yolculuğun ardından bölgeye ulaştık. Pakistan'da Türk Kızılayı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına faaliyetlerde bulunduk. Bunun akabinde Libya savaşında görev aldım. Burada da savaşın başladığı ilk günden itibaren gerek oradaki yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesinde gerekse savaştan etkilenen ülkelerin vatandaşlarının ailelerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yapılan yardımları bölge halkına ulaştırdık. 2013'te ise Somali operasyonunda yer aldım."

"Türk halkının ve Türk Kızılayının mermahet elini uzattık"

Kemaloğlu, Somali operasyonunda birçok zorluklarla karşılaştıklarını belirtti.

Bölgenin, dünyanın en tehlikeli bölgelerinden birisi olması sebebiyle güvenlik sorunları yaşadıklarını ifade eden Kemaloğlu, "Ama gerek bölge insanın bize göstermiş olduğu sıcak ilgi gerekse yaptığımız işin manevi duyguları o korkulardan bizi geri koymadı. Burada da faaliyetlerimize devam ettik. O bölgedeki tüm ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılayının ve Türk halkının sıcak elini, merhamet elini uzattık." diye konuştu.

"Yaşadığım olaylar karşısında dik durmaya çalışıyorum"

Yaşadığı olaylar karşısında dik durmaya çalıştığını dile getiren Kadir Kemaloğlu, şöyle devam etti:

"Bölgede genel olarak Türk Kızılayının yapmış olduğu hizmeti bildiğimiz için beni olayların çok etkilediği söz konusu olmaz. Çocukların afet ya da savaş bölgelerindeki ağlamaları enkaz altında kalmış birini görmekten daha fazla etkiliyor beni. Çünkü çocuklar gerek depremde gerekse savaşta ailelerini kaybetmiş. Onlara o aile sıcaklığını aile şefkatini verebilmek bambaşka bir duygu. Elimizden geldiği kadar o çocukların gülmesini sağlayabilirsek ne mutlu bize."

"Kaygı duyduğum anlar oluyor"

Kemaloğlu, görev aldığı yerlerde bölgede yaşayan insanlar kadar olmasa bile bazen o kaygıyı yaşadığını ifade etti. Kemaloğlu, "Çünkü bizim ayakta kalıp o bölgelerdeki insanlara bir şekilde destek olmamız gerekiyor. Bunun için de psikolojimizin bozulmaması için daha dikkatli davranıyoruz." şeklinde konuştu.

Ailesiyle teknolojinin verdiği imkanlarla haberleşip görüşebildiklerini anlatan Kemaloğlu, ailesinin de aynı kurumda görev yapmasının avantaj olduğunu söyledi. Kemaloğlu, " Yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Bu bilinçle de daha kolay görev yapabiliyorum. Gözüm daha az arkada kalıyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayatı Afet ve Savaş Bölgelerinde Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement