Hayatı Durdurma Çağrıları Terörün Amacına Hizmet Edebilir" - Son Dakika
Güncel

Hayatı Durdurma Çağrıları Terörün Amacına Hizmet Edebilir"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ankara'daki terör saldırısının ardından bazı sivil toplum kuruluşlarının "hayatı durdur" yönündeki çağrılarıyla ilgili, "Grev kararı alma ve iş durdurma gibi çağrı ve kararlar tam da terör eylemlerinin amaçladığı sonuçtur.

13.10.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ankara'daki terör saldırısının ardından bazı sivil toplum kuruluşlarının "hayatı durdur" yönündeki çağrılarıyla ilgili, "Grev kararı alma ve iş durdurma gibi çağrı ve kararlar tam da terör eylemlerinin amaçladığı sonuçtur. Bu çağrıları yaparken daha dikkatli olmak lazım. Çünkü bu çağrılar terörün amacına hizmet edebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'ta rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise şifa diledi.

Saldırının, Türkiye'nin istikrarına, kardeşliğine, geleceğine, birliğine ve dirliğine yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Arslan, toplumun birlik ve kardeşliğinin devamıyla saldırının olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılacağını söyledi.

Halkı kışkırtmanın, kin ve düşmanlığa sevk etmenin, umutsuzluğa itmenin terörün temel amaçları olduğuna dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Bütün saldırılara, bütün kışkırtmalara karşın sağduyumuzu ve soğukkanlılığımızı korumak zorundayız. Kardeşlik içinde, birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak ancak bu zor günlerin üstesinden gelebiliriz. Bu nedenle bundan sonraki süreçte herkes sorumlu hareket etmelidir. Grev kararı alma ve iş durdurma gibi çağrı ve kararlar tam da terör eylemlerinin amaçladığı sonuçtur. Bu çağrıları yaparken daha dikkatli olmak lazım. Çünkü bu çağrılar terörün amacına hizmet edebilir. İnsanların sağlıktan eğitime birçok alanda hizmete ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu çağrıların istenilen başarıya ulaşma şansı da bulunmamaktadır. Grev gibi büyük eylemleri amacına ve etkinliğine uygun olarak yapmakta yarar var."

"Hak ararken başkaları mağdur edilmemeli"

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de terör saldırısının ülkenin birliğini ve geleceğini hedef aldığını belirterek, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Olayın faillerinin ve arkasındaki güçlerin tespit edilmesinin yanında ihmali olanların belirlenmesinin de vicdanları rahatlatacağını ve güven tesisine katkı sağlayacağını ifade eden Memiş, vatandaşların sağduyusunun kurulan tuzakları engelleyeceğini vurguladı.

Saldırının ardından gösterilen tepkilerin terörün amacına hizmet edecek nitelikte olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, "Patlamanın ardından özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının, iş bırakan ve vatandaşın sağlık hizmeti almasını engelleyen bir tablonun içine çekilmemesi gerekir. Hak arama kutsaldır ancak bunun yolu bir başkasını mağdur etmekten geçmemeli" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayatı Durdurma Çağrıları Terörün Amacına Hizmet Edebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement