Hayati Hamzaoğlu, 'Yol' Sözünü Hatırlattı - Son Dakika
Yerel

Hayati Hamzaoğlu, 'Yol' Sözünü Hatırlattı

Hayati Hamzaoğlu, \'Yol\' Sözünü Hatırlattı

MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, Cide-Doğanyurt-İnebolu-Çatalzeytin Karayolunun yapım sözünü hatırlatarak 4 yıllık geçen süreye rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

10.05.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, Cide-Doğanyurt-İnebolu- Çatalzeytin Karayolunun yapım sözünü hatırlatarak 4 yıllık geçen süreye rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, diğer milletvekili adayları Hayati Hamzaoğlu ve Hakan Çetin ile birlikte, Kuzeykent Araba Pazarını, Nasrullah Meydanı esnafını, iplikçiler çarşısı esnafını ve Hoca Köyünü ziyaret ettiler.

Ziyaretlerde, vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu AK Parti iktidara geldikten sonra milli gelirdeki adaletsizliğin daha fazla artış gösterdiğini belirterek, bunun vatandaşa olumsuz yansıdığını söyledi.

Türkiye'nin doğusunda yaşayan ailelerin, elektrik, su gibi ihtiyaçlarını ücretsiz giderdiklerini ve aldıkları hizmetlerinde beledilini ödemediğini ileri süren Hayati Hamzaoğlu, "Yani elektrik faturası veya su faturası ödemiyor. Hükümette bu faturaları hissettirmeden bize ödettiriyor. Onların kullandığı elektriğin, suyun parasını bu tarafta biz ödüyoruz. Bunun dışında milli gelirimizi adaletli bir şekilde dağıtamıyoruz. Bu, çok önceden beri bu şekilde sürüyor. En fazlada 1980'den sonra milli gelirde adaletsiz dağılım hızlanmaya başladı. Ama AK Parti, iktidar olurken vatandaşa 3Y hakkında söz vermiş. Birincisi, milli geliri adaletli bir şekilde dağıtacağını vaat etti. Ama AK Parti, iktidara geldikten sonra milli gelirdeki adaletsizlik daha fazla artış göstererek vatandaşa yansıdı" dedi.

"TÜRKİYE'DE EN GERİ KALMIŞ İLLERİN BAŞINDA KASTAMONU GELİYOR"

Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 11 bin dolar civarında seyrettiğini fakat Kastamonu'da kişi başına düşen milli gelirdeki payın ise sadece 3 bin dolar olduğuna dikkat çeken Hayati Hamzaoğlu, "Doğu Anadolu'ya veya Güneydoğu Anadolu'ya gittiğinizde ise, bu kişi başına düşen milli gelir de 7 bin dolara kadar yükseliyor. Ortada bir adaletsizlik var. Bu gelir adaletsizliğinde de böyle, kamu yatırımlarındaki adaletsizlikte böyle oldu. Ülkemizin doğusuna baktığımız zaman bütün alt yapısı, üst yapısını tamamlamış, duble yolları yapılmış, hastaneleri yapılmış, köprüleri yapılmış bunun gibi daha birçok eksiklikleri fazlasıyla giderilmiş. Birde Kastamonu'muza baktığımız zaman, ne köprüsü var, ne tüneli var, ne duble yolları var, ne de hastanesi var. En çok şehit veren memleket, Kastamonu diyoruz ama en geri kalmış illerinde başında da yine Kastamonu geliyor. Bunun ne bir açıklaması var, ne de bir izahı var. Devlet, Kastamonu'dan elini çekti. Kastamonu, kendi imkanlarıyla havalimanını yaptı, mevcut hastanenin yerini TOKİ'ye vererek kendisine yeni hastanesini yapıyor. Ilgaz Tüneli ise, yatırım programına alınmasını eski Devlet Bakanımız Murat Başesgioğlu sağladı. Ilgaz Tüneli'ni ilk kez, Devlet Yüksek Planlamasından çıkartan, o günkü siyasi iktidarın içerisinde olan İçişleri Bakanımız Murat Başesgioğlu, Bayındırlık Bakanımız Yaşar Topçu ve bende İl Başkanı olarak görevdeydim. Yanı başımızdaki illere baktığımız zaman, Karabük ile ilçesi olan Yenice arasında 18 tane tünel yapıldı. Karabük'ten Yenice gitmek için 18 tane tünelden geçiyorsunuz. Bunun dışında Zonguldak'ta hummalı bir şekilde tünel çalışmaları var mı? Evet, var. Birçok noktada tünel çalışması var. Dağlar, tünellerle delinerek geçiliyor. Bartın'a baktığımız zaman ise, Bartın'ın ilçesi olan Çakraz ile Kurucaşile arasında 4 tane tünelin çalışması sürüyor. İki ilçe arasına 4 tane tünel yapıyorlar. Çakrak-Kurucaşile arasında tünellerden ilki 968 metre, ikinci tünel 2 bin 600 metre, üçüncü tünel 2 bin 400 metre, dördüncü tünel de 4 bin 600 metre uzunluğunda oluyor. 4 tünel çift gidiş geliş şeklinde olacağı için 8 tüp olacak ve tünellerin toplam uzunluğu 21 kilometre olacak. Fakat bizim, Ilgaz Tüneli'nin uzunluğu ise, sadece 5 bin metre uzunluğunda oluyor. Bartın'daki bu tünellerin yapımı için ihale sürece 2010 yılında başladı. Ilgaz Tüneli'nin yatırım programından ise, 16-17 yıl önce çıktı. Bu tüneli yapmak bize nasip olmadı ama AK Parti hükümeti de, 13 yıldır neredeydi. Niye bu tüneli yapmadı. Çocuk kandırmasınlar" diye konuştu.

"ESKİ BAKANIMIZ, KARADENİZ SAHİL YOLUNU YAPMA SÖZÜ VERMİŞTİ AMA YAPILMADI"

Kastamonu'nun diğer kanayan yarası haline gelen Karadeniz Sahil Yolu'nu artık herkesin bildiğini ifade eden Hayati Hamzaoğlu, "3-4 yıl önce o dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Kastamonu'yu ziyaret ederek, İnebolu-Doğanyurt arasındaki yolu inceledi. Karadeniz Sahil Yolu'nun geçtiği bu güzergahta Sayın eski Bakanımız Binali Yıldırım, bu yolu yapma sözü verdi. Aradan 3-4 yıl geçti, nerede kaldı bu söz. Bu sözün üzerine kim gitti. Kastamonu'nun iktidardaki milletvekilleri bu sözü niye hatırlatmadılar. Lafa gelince milliyetçi kesiliyorlar, memleket sevdasıyla yanıp tutuşuyorlar. Ayrıca 2011 Genel Seçimlerine baktığımız zaman, AK Parti'nin Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İnebolu-Kastamonu arasındaki yolun yapılacağını ve tünelle bu yolun geçileceğini vaat etti. Hani nerede kaldı bu söz. Üzerinden 4 yıl geçti. İnebolu-Kastamonu arasındaki yol için bir tek bile adım atıldı mı? Hayır, ancak verilen vaatler, verilen sözler lafta kaldı. İcraat yok. Bunun dışında Araç-Kastamonu arasındaki yol, duble yol olacaktı. Burada verilen sözleri, tutulmayan sözleri konuşsak vakit yetmez. Ama biz, bunların takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Bu yüzden de sizlerden 7 Haziran'da yetki istiyoruz" şeklinde konuştu.

"MEVCUT İKTİDARIN MİLLETVEKİLLERİYLE KASTAMONU, 4 YIL DAHA KAYBEDER"

Kastamonu halkının 7 Haziran Genel Seçimlerinde mevcut iktidarın milletvekillerine tekrar yetki vermeleri durumunda Kastamonu'nun bir 4 yıl daha kaybedeceğini ileri süren Hayati Hamzaoğlu, şöyle konuştu: "Ama şunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Geçte olsa Allah razı olsun tünelimiz yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz, memleketimize bir çivi dahi çakan olursa ona teşekkür etmekten çekinmeyiz. Eğer 7 Haziran'da şuan ki mevcut iktidarın milletvekillerine tekrar yetki verilmesi durumunda Kastamonu bir 4 yıl daha kaybetmiş olacaktır. Çünkü yolu olan, köprüsü olan, tüneli olan gemisini yürütüyor. Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük veya diğer illerde bulunan bu eksiklikler giderildi. Hala bizde, bunların çalışmaları sürüyor. Mevcut iktidarın milletvekilleriyle bu işler yürümüyor. Bunu anlamamız gerekiyor"

"SADECE İKTİDAR PARTİSİNDEN HİZMET İSTENİLMEZ"

MHP'nin milletvekili olarak muhalefette görevde bulunduğu süre içerisinde tüm muhtarlara zaman zaman mektup yazarak, muhtarlardan istek ve taleplerini iletmelerini istediğini söyleyen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ise, şunları söyledi: "Sadece iktidar partisinden hizmet istenilmez. Beni, Kastamonu halkı seçerken Ankara'da bizi temsil etsin diye seçiyor. Bu yüzden bizler, gündeme getirilmesi gereken konular olur veya başka talepler olur, ne tür eksiklikleri varsa iletmelerini istedim. Çünkü iktidar partisinin köylerimizde, ilçelerimizde veya başka bir yerde olan sorunu meclis gündeminde dile getiremez. Dile getirdiği zaman muhalefet yapmış olur. Ama bizler, bu sorunları meclis kürsüsünde dile getiririz ve çözümü noktasında da her zaman takipçisi oluruz. Bizlerde zaten bu amaçla bu yetkiyi aldık. Allah nasip eder, önümüzdeki dönemde gücümüzü güç katıp 2 veya 3 tane milletvekiliyle Kastamonu'yu temsil etme hakkını elde edebilirsek aynı şevk ve heyecanla çalışacağımızdan, meclis kürsüsünden halkımızın sorunlarını dile getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunun yanı sıra, Allah nasip ederde iktidara gelip icraat yapma noktasında yetki alırsak ta, bu icraatları yapacağımızın bilinmesini isterim. Biz Türkiye'nin önüne aydınlık ufuklar açarak, ülkemizi ve milletimizi güvenli bir geleceğe taşımaya kararlıyız. "Bizimle Yürümeye", Türkiye'yi lider ülke yapma yolunda Milliyetçi Hareket Partisi'ne güç ve omuz vermeye, ortaya koyduğu programa destek olmaya davet ediyoruz"

Ziyaretlerde, MHP'li adaylara MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, MHP Merkez ilçe Başkanı Ali Osman Kurtçu, Ülkü Ocakları Başkanı Resul Köprülü, İl ve İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları ile partililer eşlik etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayati Hamzaoğlu, 'Yol' Sözünü Hatırlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement